image
Sursa foto: Getty Images

Novak Djokovic a decis ce va face dacă australienii îi vor anula din nou viza

Novak Djokovic a reușit să intre în Australia, iar în aceste zile se pregătește pentru Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care va debuta pe 17 ianuarie, la Melbourne.

Situația sârbului nu este, însă, nici pe departe, clarificată, pentru că, în ciuda deciziei instanței, Ministerul Imigrărilor din Australia îi poate anula viza.

Novak Djokovic este pregătit și pentru scenariul negativ și a decis, împreună cu echipa sa, să meargă din nou în instanță dacă viza îi va fi anulată, anunță The Age.

În primă instanță, la sosirea în Australia, lui Novak Djokovic nu i s-a permis accesul pentru că Poliția de Frontieră a considerat argumentul său pentru nevaccinare, adică infectarea cu COVID-19 în ultimele șase luni, insuficient și i-a anulat viza.

Decizia a fost revocată de instanța australiană, care a dictat că Novak Djokovic a prezentat sufiente dovezi și poate intra în țară.

Chiar dacă decizia îi va fi favorabilă și putea juca la Australian Open, Novak Djokovic nu scapă de probleme. Concret, sârbul riscă să fie, potrivit Codului Penal, chiar condamnat la închisoare în țara natală, pentru că a încălcat regulile de izolare.

Novak Djokovic a aflat că este pozitiv la COVID-19 pe 17 decembrie, însă asta nu l-a împiedicat ca pe 18 decembrie să ofere un interviu publicației franceze L'Equipe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: