„Deja vu” la vamă: 4 viori, una cu inscripția Stradivarius, ascunse în valiza unui moldovean, confiscate

Un moldovean, în vârstă de 35 de ani, urma să aducă în țară 4 viori, fără acte care să dovedească proveniența sau valoarea instrumentelor. Funcționarii vamali de la Leușeni astăzi au descoperit instrumentele, trei dintre care erau transportate în huse pe care pot fi citite inscripțiile „Antonius Stradivarius Fecit Anno 1705”, „The Maidstone”, „Meisten-geige geb. 1824”.

Foto: fb/Serviciul Vamal
În cadrul verificărilor, unul dintre pasagerii microbuzului a declarat verbal că transportă două viori, ce nu erau marcate prin inscripții distinctive. Totuși în cadrul unui control fizic amănunțit, vameșii au depistat alte patru instrumente muzicale, pe care bărbatul intenționa să le introducă în țară prin eschivarea de la controlul vamal.

La solicitarea angajaților Serviciului Vamal, conaționalul nu a putut prezenta acte care să dovedească proveniența sau valoarea instrumentelor.

În rezultat, cele patru viori au fost ridicate, iar cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru stabilirea autenticității obiectelor și elucidării tuturor circumstanțelor.



Pub