(doc) Moldova va plăti, din bugetul de stat, peste 62 mil. lei organizațiilor internaţionale şi regionale din care face parte

Republica Moldova va achita, în acest an, din bugetul de stat, peste 62 de milioane de lei organizațiilor internaţionale şi regionale din care face parte. Suma include cotele de membru, precum și datoriile acumulate. Un proiect a fost aprobat, în acest sens, în cadrul ședinței de ieri a Guvernului.

Foto: radiochisinau.md

Astfel, „în scopul îndeplinirii angajamentelor financiare faţă de organizațiile internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte”, Guvernul a aprobat lista organizațiilor, cărora țara noastră urmează să le achite din bugetul de stat pentru anul 2022, cotele de membru și datoriile, după cum urmează în decizia anexată mai jos.

Proiectul privind achitarea din bugetul de stat pentru 2022 a cotelor de membru şi a datoriilor RM faţă de... by UNIMEDIA on Scribd



În acest scop, Ministerul Finanţelor va asigura transferul din bugetul de stat pentru anul 2022 a mijloacelor financiare prevăzute în lista menţionată în decizia de Guvern, fiind „autorizat să redistribuie între organizațiile internaționale și regionale mijloacele alocate pentru achitarea cotelor de membru, fără afectarea sumei alocațiilor aprobate în bugetul de stat pentru anul 2022 în acest scop”.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Pub