(video) Au venit în Moldova să-și extindă „afacerea” cu droguri, dar polițiștii le-au dat peste cap planul: Un bărbat din Tadjikistan și o ucraineancă, reținuți în flagrant

Un cetățean al Tadjikistanului cu vârsta de 42 ani și o cetățeancă a Ucrainei de 39 de ani au fost reținuți în flagrant la data de 5 ianuarie. Potrivit poliției, cei doi urmau să realizeze droguri de tip heroină.

Foto: Colaj

Potrivit poliției, reținerea celor doi a avut loc datorită intervenției angajaților Direcției investigații infracțiuni a INI al IGP, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Rîșcani.

Au fost reținuți în centru capitalei, în timp ce urmau să se întâlnească cu persoana căreia să-i transmită substanțele narcotice.

Din ghiozdanul femeii a fost ridicat un pachet de culoare galbenă, în care se afla 1 kg de masă solidă de culoare albă, învelită în polietilenă transparentă, expertiza confirmând că este vorba despre heroină.

Ambii fac parte dintr-o grup internațional, specializat în contrabandă cu heroină și intenționau să creeze o rețea de comercializare a heroinei și în Republica Moldova.

Valoarea drogurilor ridicate este de aproximativ 2 400 000 lei, un gram fiind vândut la prețul de 2400 lei către consumatori.

Drogurile au fost transportate pe cale de contrabandă din Federația Rusă.

Până la realizarea drogurilor, persoana din Tadjikistan închiriase un apartament în capitală, iar ucraineanca era cazată în hotel, după care urmau să meargă după următoarea partidă de droguri.

Ambele persoane au primit mandat de arest pentru 30 de zile.


Pub