După ce a fost acuzat de presiune politică, PAS atacă din nou: Ceban a furat baza de date de la Infocom și a demisionat

Fracțiunii PAS din CMC a venit cu o reacție la demisia șefului de la Infocom. „Persoana numită de Ion Ceban pe furiș la șefia Infocom, a venit, a furat baza de date, a concediat angajați incomozi, iar după ce au apărut informații despre scopul real și conflictul de interese, Sergiu Ceban și-a dat demisia”, susține PAS.

Foto: Captură video

„Prin demisia șefului Infocom Sergiu Ceban, se adeverește ceea despre ce a vorbit fracțiunea PAS în investigația publicată la începutul acestui an. Primarul Ion Ceban are nevoie de bani pentru noul partid, iar pentru asta a numit o persoană cu interese la funcția de șef interimar al Întreprinderii Municipale Infocom pentru a fura baza de date la peste 80% din locuințele din Chișinău.

Persoana numită de Ion Ceban pe furiș la șefia Infocom, a venit, a furat baza de date, a concediat angajați incomozi, iar după ce au apărut informații despre scopul real și conflictul de interese, Sergiu Ceban și-a dat demisia. Procesul de falimentare a Infocom-ului a început.

Așteptăm reacția organelor de drept, dacă vor fi constatate abateri de la legislație, toți cei implicați în schema de falimentare a Infocom-ului vor fi trași la răspundere, iar toate deciziile luate de așa zisul șef interimar numit de Ion Ceban vor fi nule”, au scris reprezentanții Fracțiunii PAS pe Facebook.

Directorul interimar al Infocom, Sergiu Ceban, și-a anunțat ieri demisia. La scurt timp după ce a fost numit în funcție. Cauza enunțată de acesta sunt „presiunile politice”.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu acuzații grave în adresa fostului director al Î.M. „Infocom” Ion Mărgineanu, după ce, Partidul Acțiune și Solidaritate a publicat un filmuleț prin care îl acuză pe edil că „a pus la cale o schemă de falimentare a întreprinderii municipale”.

Primăria Chișinău a respins acuzațiile și le-a califică drept „acțiuni de denigrare a edilului”.

Sergiu Ceban a fost numit în funcție la sfârșitul lunii noiembrie, fără un anunț oficial din partea Primăriei.

În primăvara anului 2020, fostul director al Î.M. „Infocom” Ion Mărgineanu anunța că i s-a cerut să transmită baza de date a întreprinderii municipale unui SRL, însă a refuzat acest lucru și a demisionat din funcție. Atunci, Mărgineanu nu a oferit detalii despre persoanele care i-au cerut acces la baza de date.


Pub