„Santa Barbara” la Ialoveni: O femeie, șantajată cu poze intime, de o rudă. Imaginile ar fi fost obținute din telefonul mamei victimei

Oamenii legii au identificat doi bărbați care au cerut de la o femeie bani pentru a nu publica anumite fotografii cu caracter intim pe rețelele de socializare. Cei doi au ajuns în vizorul polițiștilor după ce victima, o femeie de 38 de ani, a sesizat polițiștii din Ialoveni precum că este șantajată de niște persoane.

Foto: simbol

Polițiștii au stabilit că, la începutul anului 2021, suspecții, timp de două luni au șantajat victima, de la care ar fi cerut 2000 de euro, amenințând-o cu publicarea fotografiilor cu caracter intim în spațiul public.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora a fost ridicat un telefon mobil de pe care aceștia ar fi șantajat femeia cât și alți purtători de informații (stickuri, telefoane, înscrisuri de ciornă).

Mai mult, s-a stabilit că unul dintre suspecți este rudă cu victima. Acesta a intrat în posesia fotografiilor victimei, după ce mama femeii l-ar fi rugat să-i instaleze niște aplicații în telefon.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj.

La moment, bărbatul de 30 de ani, care este și ruda victimei, este audiat de către polițiști și și-a recunoscut vinovăția, iar cel de-al doilea este pus sub învinuire și este dat în căutare, fiind plecat peste hotarele țării.

Conform legii penale persoana culpabilă de asemenea infracțiune, riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.


Pub