Gigantul Samsung deschide primul magazin din metavers. Fanii pot câștiga insigne 837X NFT

13 Ian. 2022, 11:41
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 11:41 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Samsung intră în metavers prin magazinul Samsung 837X, o versiune virutală a magazinului-fanion Samsung 837 din New York, transmite Business Insider. Magazinul va oferi o aventură digitală unică în care fanii pot finaliza misiuni pentru a câștiga insigne 837X NFT.

Gigantul sud-coreean a intrat în parteneriat cu Decentraland, platforma construită pe blockchainul ethereum. Evenimentul de lansare a fost gândit şi cu o petrecere în metavers, iar magazinul va fi deschis pentru o perioadă limitată de timp.

Decentraland a fost unul dintre cei mai mari beneficiari ai freneziei Metaverse care a început la sfârșitul anului 2021. Capitalizarea sa de piață a crescut de la aproximativ 1 miliard de dolari la 6,9 miliarde de dolari.

Magazinul din metavers este împărţit în trei camere: Customization Stage, Sustainability Forest şi Connectivity Theater.

Connectivity Theater este camera unde vor fi prezentate constant cele mai noi veşti de la Consumer Electronics Show (CES). Sustainability Forest este locul în care invitaţii pot învăţa mai multe despre parteneriatul dintre Samsung şi Veritree, o platformă de soluţii climatice, prin care gigantul vrea să planteze două milioane de copaci în primul trimestru din acest an. În acelaşi timp, Customization Stage este camera în care are loc petrecerea.

Samsung 837X marchează una dintre cele mai puternice intrări de rând în metaversul Decentraland de până acum. Chiar dacă acest magazin va fi deschis pentru o perioadă limitată, conglomeratul sud-coreean plănuieşte să aducă experienţa metaversului mai aproape de clienţi printr-o serie de noi platforme pe care vrea să le lanseze.

„Metaversul ne permite să transcendem limitele fizice şi spaţiale pentru a crea experienţe virtuale unice care nu s-ar fi putut întâmpla în alt context”, a declarat Michelle Crossan-Matos, vicepreşedinte senior pentru corporate marketing şi comunicare în cadrul Samsung Electronics America.

Samsung pare să aibă planuri mari pentru lumea activelor digitale. Compania a anunţat săptămâna aceasta că toţi clienţii vor putea să cumpere şi să vândă NFT-uri prin intermediul unei platforme integrate care va fi valabilă şi pe anumite televizoare smart.

Înainte de acest anunţ Samsung investea deja în proiecte legate de lumea activelor digitale, în special prin Samsung Next, braţul de venture capital al conglomeratului. Printre investiţiile acestuia se numără Axie Infinity, Dapper Labs, Forte, The Sandbox şi SuperRare.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău