Ce citește șeful APP, Eugeniu Cozonac. Cărțile care i-au marcat personalitatea și cariera

13 Ian. 2022, 17:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Ian. 2022, 17:47 // Au Bani //  MD Bani

Canalul de telegram Deschide Cartea! l-a întrebat pe directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Cozonac ce cărți citește. Printre cărțile enumerate se numără cărți de dezvoltare personală, profesională și biografii.

1. Cu ultima suflare, Paul Kalamithi – o combinație între literatură și medicină, cu un mesaj înălțător: să muncești cu pasiune, să lupți pentru viață și să te înveți să mori.

2. Principiul progresului, Teresa Amabile, Steven Kramer – o înșiruire de idei utile despre cum să îndepărtezi obstacolele din calea progresului ca să ai succes, cum să motivezi oamenii și să maximizezi performanța angajaților.

3. Think Again, Adam Grant – „Mai gândește-te!” este o invitație să ne reevaluăm gândurile, să renunțăm la opiniile inutile, să descoperim lucruri pe care nu le cunoaștem, să prețuim flexibilitatea mintală și curiozitatea.

4. The art of start, Guy Kawasaki – despre arta începutului: cum să acționezi – în loc să-ți faci planuri de afaceri, cum să-ți crești o echipă puternică și să clădești o afacere de succes.

5. Desiring the Kingdom (Cultural Liturgies): Worship, Worldview, and Cultural Formation, de James K. A. Smith – o carte inspirațională, plină de înțelepciune, care demonstrează că „suntem ceea ce iubim”. Potrivit autorului, singura direcție în care trebuie să ne concentrăm gândurile – este Dumnezeu.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce la Chișinău obiceiuri din toate regiunile țării și reunește artiști de pe ambele maluri ale Prutului. Publicul va avea acces gratuit la expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, spectacole cu dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate.

Îndrăgostiții de cultură și obiceiuri sunt invitați la Festivalul Tradițiilor Românești, la Grădina Botanică din Chișinău, în perioada 17 – 19 mai 2024. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

„Astfel, patrimoniu din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie.

În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5. Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova”, transmite DRRM.


Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului, dar și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

Proiectul inițiat și finanțat de DRRM are drept scop promovarea valorilor românești în Republica Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău