image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Klaus Iohannis: Contactele dese şi substanţiale cu doamna preşedinte Maia Sandu de anul trecut vor fi continuate curând

România a rămas alături de cetăţenii Republicii Moldova şi în 2021, prin acţiuni concrete în sprijinul depăşirii crizelor care au afectat ţara, iar aceste acțiuni de sprijin vor continua și în acest an. Este declarația preşedintelui României, Klaus Iohannis, făcută la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

„Vedem în jurul nostru – în Balcanii de Vest, în Republica Moldova, Georgia, Ucraina – la nivelul cetăţenilor, aceleaşi aspiraţii care au susţinut, cu decenii în urmă, efortul României de aderare la Uniunea Europeană. (...) În acest cadru, ca prioritate de prim rang a politicii externe a României, ţara noastră va continua să susţină activ eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova şi programul de reforme pro-democratice, în baza Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova şi având ca fundament comunitatea de limbă, istorie şi cultură”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am rămas alături de cetăţenii Republicii Moldova şi în 2021, prin acţiuni concrete în sprijinul depăşirii crizelor care au afectat această ţară. Vom continua să o facem şi în 2022. Contactele dese şi substanţiale cu doamna Preşedinte Sandu de anul trecut vor fi continuate curând, cu prilejul şedinţei comune a celor două guverne de luna viitoare. Pentru România, rămâne un subiect de interes strategic soluţionarea conflictelor prelungite din regiune, în mod paşnic şi durabil, conform dreptului internaţional”, a menționat preşedintele României.

Liderul de la Cotroceni a mai adăugat că acest obiectiv, pe care România a reuşit să-l aducă anul trecut pe agenda Uniunii Europene, trebuie să rămână în atenţia prioritară a statelor şi organizaţiilor multilaterale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: