image
Sursa foto: Profimedia

Cum a construit Michael Jordan imperiul de aproape două miliarde dolari pe care-l deține? Afacerile legendei din NBA

Michael Jordan (58 de ani) este unul dintre cei mai de succes sportivi din istorie. După ce și-a încheiat cariera de baschetbalist, starul american a devenit o ”mașinărie de făcut bani”.

Fostul jucător de la Chicago Bulls a adunat o sumă considerabilă încă din timpul în care evolua în NBA, însă adevăratul ”imperiu” a fost construit abia după ce s-a lăsat de baschet. Averea lui Michael Jordan este de 1,9 miliarde de dolari, conform Forbes, asta după ce în urma pandemiei de coronavirus a înregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari.

Una dintre cele mai bune investiții ale lui Jordan a fost achiziționarea a 90% din acțiunile echipei Charlotte Hornets din NBA pentru 275 de milioane de dolari, iar acum valoarea acestora a ajuns la 1,05 miliarde de dolari. De asemenea, fostul baschetbalist deține acțiuni și la formația de baseball Miami Marlins.

Michael Jordan are propriul brand de articole sportive, care a avut vânzări de aproximativ 200 de milioane de dolari. Jumpman23 este deținut de Nike și este cel mai vândut brand de încălțăminte sportivă din lume.

În plus, Jordan are două restaurante în Chicago și unul în Florida, toate specializate pe carne la grătar și fructe de mare. Un meniu într-o locație care-i aparține fostului sportiv costă între 25 și 50 de dolari, anunță Mundo Deportivo.

Acesta mai deține un dealer auto în Carolina de Nord, spații de birouri și a investit în afaceri la început de drum din domeniul tehnologiei. Nu sunt de lepădat nici reclamele în care apare sau colaborările cu cele mai mari brand-uri din lume.

Pe lângă donațiile pentru cauze umanitare pe care le face constant, Jordan se și răsfață. Are în proprietate mai multe conace, un avion privat și un iaht de lux evaluat la peste 90 de milioane de dolari, pe care l-a botezat ”Bucurie”.

Pasionat de golf, Michael Jordan și-a achiziționat și propriu său teren, în Florida, pe care l-a numit ”Grove XXIII”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: