image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

Reacția Serviciului Vamal la constatarea unui conflict de interese la Biroul Vamal Nord, comis de un inspector

Cu referire la actul de constatare a unui conflict de interese, emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe numele unui inspector principal din cadrul Biroului vamal Nord, Serviciul Vamal precizează că a conlucrat cu ANI pe acest caz, fiind acordat suportul necesar în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Totodată, Serviciul Vamal menționează că acțiunile funcționarului vamal au fost verificate și prin prisma corectitudinii aplicării legislației vamale, nefiind stabilite abateri de la normele ce reglementează nemijlocit controlul vamal și vămuirea mijloacelor de transport.

Organul vamal va examina actul de constatare emis de către ANI, cu aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Serviciul Vamal se află în conlucrare permanentă cu ANI in vederea elucidării cazurilor de încălcare a normelor privind conflitele de interese și incompatibilitățile funcției de angajat vamal.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele unui inspector principal în cadrul Biroului vamal Nord al Serviciului Vamal. Acesta a fost constatat cu un conflict de interese în raport cu socrul său. În octombrie 2019, inspectorul vamal, în timp ce se afla în exercitarea funcției, a perfectat pe numele socrului său actul de vămuire a unui automobil de model Skoda Octavia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: