Undă verde de la guvern. Refuzarea prezentării registrului de reclamații consumatorilor ar putea fi amendată

reclamație
Foto: depositphotos.com

În cadrul ședinței de astăzi, 12 ianuarie, cabinetul de miniștri a aprobat o serie de modificări la Codul Contravențional. Printre aceste modificări se numără și amendarea refuzului de a prezenta consumatorilor registrul de reclamații și nesoluționarea reclamației în termenele stabilite de lege.

Amenda pentru această încălcare va fi de la 300 lei până la 750 de lei pentru persoanele fizice și 1 500 de lei și 3 000 de lei pentru persoanele juridice.

„Modificarea propusă la alin. (3) lit. a) constă în aplicarea efectivă a dreptului consumatorului de a i se prezenta registrul de reclamații și soluționarea reclamației depuse în termenele stabilite de lege. În acest context, refuzul nejustificat de a prezenta (înmâna) registru de reclamații, nesoluționarea petiției în termenii stabiliți de legislație se
propune a fi supus răspunderii contravenționale. Aceste obligații sunt stabilite de Legea nr. 105/2003 privind protecția consumatorilor”, explică autorii proiectului.

Proiectul de lege a fost votat astăzi de guvern. Următorul pas pentru implementarea acestuia este examinarea și votarea de către deputați în parlament.

Toate modificările Codului Contravențional votate de guvern la găsiți AICI!

Sursă foto: depositphotos.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente