‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePe Agrobiznes Meteo devin disponibile modele de îmbolnăviri pentru mai multe culturi

Pe Agrobiznes Meteo devin disponibile modele de îmbolnăviri pentru mai multe culturi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dragi prieteni, acum ceva timp am lansat prima platformă gratuită de meteo în agricultură destinată fermierilor din Republica Moldova – Agrobiznes Meteo.

Platforma a fost lansată de către Agrobiznes și iMetos, în parteneriat cu maib.

Agrobiznes Meteo este în continuă dezvoltare și îmbunătățire, iar după ce a trecut cu succes faza de testare, vă anunțăm că începând cu ziua de astăzi în cadrul platformei devin disponibile și modelele de îmbolnăviri.

„Am activat modelele de îmbolnăviri pentru toate stațiile existente pe platformă. Astfel, selectând stația de care are nevoie fermierul, indiferent de locul unde se află, va putea accesa și modelele de îmbolnăviri. Au fost selectate cele mai importante culturi, pentru care, de obicei, se monitorizează mai strict evoluția bolilor. De fiecare dată când există riscul de dezvoltare a unei anumite boli sau a unui dăunător din cauza condițiilor vremii, producătorii vor vedea aceste riscuri. În acest mod, analizând starea plantelor și datele platformei, vor putea lua mai ușor decizii privind realizarea tratamentelor”, a explicat Sergiu Smocinschi, director de țară iMetos.

La moment, în cadrul platformei sunt disponibile modele de îmbolnăviri pentru următoarele culturi:

  • Măr
  • Cais
  • Prun
  • Cireș
  • Căpșun
  • Vița de vie
  • Nuc
  • Migdal
  • Grâu
  • Rapiță
  • Sfecla de zahăr
  • Floarea soarelui
  • Tomate

Pentru fiecare din aceste culturi sunt disponibile modele de îmbolnăviri pentru cele mai importante boli sau dăunători.

Spre exemplu, pentru vița de vie sunt disponibile date despre putregaiul cenușiu, mană, făinare, putregaiul negru al viței de vie, antracnoza, un model ce ne permite să urmărim cât de repede se spală pesticidele aplicate, creșterea frunzei pe parcursul unei săptămâni, molia viței de vie și altele.

„În cazul în care avem insecte ce vor putea fi detectate cu ajutorul senzorilor stației, modelele de îmbolnăviri pentru acestea vor putea fi regăsite în cadrul platformei”.

Vor fi disponibile și date despre temperatura solului

„Din contul nostru vor fi instalați senzori în toată țara, uniform, în funcție de amplasarea stației pentru a monitoriza temperatura solului. La moment, în cadrul platformei sunt disponibili doar câțiva astfel de senzori”.

‹ adv ›

Curând, revenim cu un video în care va fi explicat cum pot fi interpretate datele de către utilizatorii platformei, dar și alte specificații tehnice care vă vor ajuta să beneficiați mai ușor de toate avantajele platformei Agrobiznes Meteo.

Utilizate corect, datele Agrobiznes Meteo vă vor ajuta să evitați unele tratamente, să monitorizați mai ușor evoluția culturii și riscurile cărora este supusă aceasta și să vă planificați mult mai eficient activitatea.

Amintim că, platforma Agrobiznes Meteo poate accesată pe meteo.agrobiznes.md.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›