image
Sursa foto: CNAMUP

Peste 16 mii de persoane au solicitat intervenția ambulanței, timp de o săptămână: Care au fost cauzele

Peste 16 mii persoane au solicitat intervenția ambulanței, timp de o săptămână. Ulterior, după acordarea primului ajutor medical 5647 de pacienți, printre care 1287 de minori au avut nevoie de transportare asistată către instituțiile spitalicești din țară.

Din cele 16.205 de solicitări deservite, predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 4107 de solicitări, inclusiv 1643 IRVA, urmate de urgențele cardiovasculare – 3311 de solicitări, inclusiv 60 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 2085 de solicitări, inclusiv 252 de accidente vasculare cerebrale.

Peste o mie de cetățeni cu diverse traumatisme au beneficiat de ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 42 de accidente rutiere, în urma cărora au suferit 64 de persoane, printre care 13 minori. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital.

La Serviciul de Urgență au parvenit 73 de apeluri pe motivul urgențelor toxice. Ambulanța a fost solicitată la 25 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon; 23 de persoane cu intoxicație medicamentoasă și la 13 cu intoxicație alcoolică.

Săptămâna trecută echipele AMU au intervenit la 35 de persoane cu combustii, una cu degerătură și o persoană cu hipotermie, ulterior pacienții au fost transportați la spital

Noutăţile partenerilor

comentarii: