Ultima oră! Spînu: Moldovagaz analizează și opțiunea de creștere suplimentară a tarifului

Vicepremierul, Andrei Spînu, susține că MoldovaGaz analizează opțiunea de a crește și mai mult tariful la gaz. „Să asigure achitarea curentă a gazului”, a declarat Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut facturile și reacțiile și le înțelegem, știu că oamenii privesc cu maximă îngrijorare, facem tot posibil ca să identificam care are fi alternativele. Avem de făcut 2 lucruri: Moldovagaz să găsească soluții pentru achitarea avansului pentru ianuarie, din informația pe care o dețin până la sfârșitul săptămânii Moldovagaz va achita integral pentru luna decembrie, pentru achitarea consumului nu sunt probleme, va fi achitat până la sfârșitul acestei săptămâni.

Moldovagaz analizează și opțiunea de creștere suplimentară a tarifului care să asigure achitarea curentă a gazului”, a spus Spînu.

„Prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare”, anunță furnizorul, într-un comunicat de presă.

La 5 ianuarie, fostul deputat al Platormei DA, Alexandr Slusari, anunța că primește „pe ascuns informația că prețul gazelor în prima lună a anului 2022 va fi de 647 dolari pentru 1000 m3”. „Cu multă frică mă roagă să nu divulg sursa. Parcă trăim în dictatura anilor 2016-2019! Ce se întâmplă? Este adevărată informația? De ce tac Vadim Ceban și Andrei Spînu?”, scria acesta.

În aceeași zi, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat, pentru UNIMEDIA, că prețul plătit de Moldova pentru gaz va crește în această lună. Acesta ne-a mai spus că deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii, iar cu o poziție oficială urmează să vină Guvernul, după 10 ianuarie.


Pub