(video) ANSP: Numărul de cazuri cu Covid a crescut, în ultima săptămâna. 96 de persoane se află în stare gravă la spital
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a susținut o conferință de presă privind situația epidemiologică prin Covid-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova. Până în prezent au fost depistate 380.290 cazuri de Covid.
Foto: UNIMEDIA

„Suntem în prima săptămână de 2022. Avem 380.290 total de cazuri înregistrate cu Covid. Avem 10.363 de decese până la ziua de azi. La moment avem 5929 de cazuri active și 96 de pacienți in stare gravă. A crescut semnificativ numărul de cazuri de import. Avem vaccinate cu doza booster mai mult de 85 de mii de cetățeni”, a spus directorul ANSP.

A fost confirmată varianta Omicron în țară.

„Au fost confirmate primele 16 cazuri de infectare cu această tulpină. S-a demonstrat că practic în jur de 10 la sută din probe care au fost pozitive pasibile de examinare au arătat că varianta Omicron. Ceea ce indică că în populație ar fi aceeași repartizare procentuală. Dacă să vorbim despre caracteristica acestor cazuri avem 11 bărbați și cinci femei, 12 sunt în Chișinău, 2 în Durlești, 1 în Transnistria și 1 în raionul Strășeni.

Probele din mai multe instituții au fost examinate, sunt 12 instituții undeva, avem un copil de 2 luni, avem o femeie însărcinată cu proba pozitivă”, a declarat directorul ANSP, Nicolae Jelamschi.





Pub