Igor Grosu și Igor Dodon, mesaje de condoleanțe după decesul preşedintelui Parlamentului European: A fost un foarte bun prieten al R. Moldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu și Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon au transmis mesaje de condoleanțe după ce preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli a decedat. 

Foto: Igor Grosu/Facebook

Cu mare tristețe am aflat despre decesul preşedintelui Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Am avut onoarea să-l cunosc și să discut cu domnia sa, acum două luni în cadrul unei vizite la Bruxelles. A fost un foarte bun cunoscător și prieten al Republicii Moldova, un european devotat și mare apărător al drepturilor omului. Drum lin, David-Maria Sassoli”, a scris Igor Grosu pe pagina sa de Facebook.

Cu un mesaj de condoleanțe a venit și Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon.

Exprim sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și colegilor Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, în legătură cu trecerea subită în neființă. Domnul Sassoli a avut un rol important în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, a contribuit la dezvoltarea instituțiilor democratice din țara noastră.

Îmi amintesc cu căldură de întrevederea noastră de la Bruxelles, din luna septembrie 2019 și îmi exprim speranța că succesorul său va continua dinamica pozitivă a cooperării multilaterale moldo-europene”, a scris Dodon.

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit marți dimineață, în Italia, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia. Avea 65 de ani. Acesta era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.


Pub