Criza energetică nu s-a încheiat. CSE anunță ședință de urgență. Spînu: Analizăm opțiuni de susținere suplimentară a populației

Guvernul analizează opțiuni de susținere suplimentară a populației în funcție de evoluția prețurilor la nivel european, afirmă vicepremierul Andrei Spînu. Acesta a mai adăugat că în zilele următoare Comisia pentru Situații de Excepționale se va convoca în ședință pentru a aproba noi măsuri de susținere a cetățenilor.

Foto: captură video

„Primele 10 zile ale lunii ianuarie arată o descreștere considerabilă a prețului, ceea ce va duce la o scădere a prețului de achiziție a gazului pentru luna februarie. În acest sens, a avut loc ședința CSS unde s-a discutat acest subiect. 

Cel mai probabil, în următoarele zile, va fi convocată și Comisia pentru Situații Excepționale în care vom aproba un șir de măsuri care să ajute la depășirea situației”, a spus Spînu.

Vicepremierul a ieșit astăzi în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului.

Săptămâna trecută, Maia Sandu a convocat CSS în legătura cu situația pe piața gazelor naturale.


Pub