Spînu susține că unii moldoveni vor să renunțe la compensațiile pentru gaz: „Se va lucra la un modul, care să permită acest lucru”

Unii moldoveni vor să renunțe la compensațiile oferite de Guvern la facturile pentru gaz. Vicepremierul, Andrei Spînu, spune că au existat astfel de solicitări, iar MoldovaGaz urmează să lucreze la un modul care să permită acest lucru.

Foto: colaj

„În ultimele zile am primit mesaje de critică, dar și multe mesaje de încurajare, am văzut demersuri de solidaritate. Oamenii care își permit să achite un preț mai mare la gaz solicită să renunțe la compensații în favoarea celor vulnerabili. 

Vă anunț că vom lucra la un modul împreună cu MoldovaGaz sau mai degrabă aceștia vor lucra la un modul care să permită acest lucru”, a declarat Spînu.

Pentru luna curentă, Moldova plăti mai mult pentru gaz. „Prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare”, anunță furnizorul, într-un comunicat de presă.

Vicepremierul Andrei Spînu a ieșit astăzi în fața presei oferind detalii despre situația energetică din țară. Acesta a menționat că Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului.

Totodată, a menționat că în zilele următoare Comisia pentru Situații de Excepționale se va convoca în ședință pentru a aproba noi măsuri de susținere a cetățenilor.


Pub