Reacția MoldovaGaz după declarația lui Spînu că instituția „ar putea cere majorarea tarifului la gaz”
Compania Moldovagaz a venit cu un comentariu după ce vicepremierul Andrei Spînu a declarat că instituția analizează și opțiunea de creștere suplimentară a tarifului. 
Foto: UNIMEDIA
„SA „Moldovagaz” informează că în prezent se analizează situația curentă și cea prognozată de pe piețele regionale de gaze naturale și de produse petroliere, care ar putea influența prețurile de achiziție în următoarele luni. Angajații companiei sunt, de asemenea, concentrați pe încasarea plăților curente pentru gazele naturale furnizate consumatorilor în decembrie 2021, ceea ce este necesar pentru efectuarea plăților către SAP „Gazprom”.

Poziția SA „Moldovagaz” referitor la o posibilă ajustare a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali, care este aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, va fi completamente formulată și publicată după data de 20 ianuarie a anului curent”, au declarat reprezentanții companiei.

Moldovagaz analizează opțiunea de creștere suplimentară a tarifului care să asigure achitarea curentă a gazului, a anunțat astăzi ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

Asta după ce prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a crescut, în această lună, până la 646 USD pentru mia de metri cubi, cu 200 de dolari mai mult decât lunile precedente.

Acum, moldovenii plătesc 11 lei pentru un metru cub de gaze, beneficiind și de o compensație din partea Guvernului. Asta după ce tariful a crescut de aproape două ori și jumătate, începând cu noiembrie 2021.

Recent, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat într-un interviu pentru UNIMEDIA că există riscul ca facturile să nu fie achitate în cazul unei majorări a tarifului.


Pub