(foto) I-a mirosit a țigări din autocarul cu pasageri: Patrupeda Daiana și captura de la vamă

Angajații Serviciului Vamal, asistați de câinele specializat al Vămii – Daiana, au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din țară a peste 2 000 pachete de țigări nedeclarate. Bunurile erau ascunse în locuri special amenajate din podeaua și rezervorul unui autocar de pe ruta Chișinău – Sibiu (România). Cazul a fost înregistrat ieri, 09 ianuarie 2022, la postul vamal Sculeni.

Foto: Colaj
În baza analizei de risc, funcționarii vamali au supus autovehiculul unui control fizic minuțios, implicând și patrupeda Serviciului Vamal - Daiana, care a semnalat, prin reacție, prezența țigărilor în autocar.

În rezultatul verificărilor amănunțite, vameșii au depistat că, în vederea tăinuirii țigărilor de la controlul vamal, autocarul a fost reutilat prin montarea unor construcții greu accesibile în rezervorul pentru combustibil și în podeaua mijlocului de transport, din care au fost extrase 2100 de pachete de țigări de diverse mărci.

Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto intenționa să transporte țigările în România, unde urma să le comercializeze. Produsele din tutun au fost ridicate în vederea confiscării, iar autocarul – indisponibilizat până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

În continuare, cazul este cercetat.




Pub