Moldovagaz confirmă informațiile primite „pe ascuns” de Slusari: În ianuarie, Moldova plătește 646 USD pentru 1000 de metri cubi de gaze

„Prețul de achiziție al gazelor naturale, furnizate de SAP „Gazprom” către SA „Moldovagaz”, a constituit, în luna ianuarie 2022, 646 USD pentru mia de metri cubi, reieșind din formula de calcul a acestuia, inclusă în contractul în vigoare”, anunță furnizorul, într-un comunicat de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Majorarea prețului plătit în ianuarie în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, se precizează în comunicatul remis de Moldovagaz.

„Totodată, SA „Moldovagaz” va depune toate eforturile pentru a achita în termenii stabiliți și integral livrările curente și astfel, se va garanta neîntreruperea acestora”, mai asigură furnizorul.

La 5 ianuarie, fostul deputat al Platormei DA, Alexandr Slusari, anunța că primește „pe ascuns informația că prețul gazelor în prima lună a anului 2022 va fi de 647 dolari pentru 1000 m3”. „Cu multă frică mă roagă să nu divulg sursa. Parcă trăim în dictatura anilor 2016-2019! Ce se întâmplă? Este adevărată informația? De ce tac Vadim Ceban și Andrei Spînu?”, scria acesta.

În aceeași zi, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat, pentru UNIMEDIA, că prețul plătit de Moldova pentru gaz va crește în această lună. Acesta ne-a mai spus că deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii, iar cu o poziție oficială urmează să vină Guvernul, după 10 ianuarie.


Pub