Au crezut că vor da bani și vor scăpa de pedeapsă: Cum au încercat 6 șoferi să mituiască polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni anunță că au raportat şase cazuri de mituire. Incidentele au fost înregistrate pe parcursul nopții de 9 spre 10 ianuarie curent.

Foto: border.gov.md

În timpul controlului la trecerea frontierei de stat, polițiștilor de frontieră le-au fost oferite mijloace financiare în vederea îndeplinirii necorespunzătoare a obligațiunilor de serviciu. Cu referință la facilitarea traversării frontierei de stat cu acte expirate, excluderea plasării în autoizolare, trecerea cu vederea asupra iregularităților în actele de posesie pentru mijlocul de transport.

Cei care sunt cercetați pentru corupere activă sunt şase conducători auto. Bărbații au vârste cuprinse între 29 și 43 de ani, toți cetățeni ai Republicii Moldova.

Pe numele șoferilor s-au inițiat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere activă prevăzută de art. 325 din Codul Penal al R. Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.


Pub