(video) Fă un tur virtual pe lacul Manta sau află de ce oamenii din Cimișlia își iubesc orașul. Cinci videoclipuri câștigătoare „Cu drag de acasă”

Screen Shot 2022-01-10 at 09.30.58

Peste 20 de tineri și tinere din cele 33 de localități partenere ale proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției, au participat în cadrul concursului „Cu drag de acasă”. Dintre aceștia, cinci tineri și tinere au intrat în posesia unui premiu după ce au realizat cele mai bune videoclipuri de promovare a localității lor. Le puteți vedea mai jos.

Participanții și participantele au avut misiunea să creeze videoclipuri de promovare a localității lor pentru rețelele sociale. Aceștia i-au avut mentori pe jurnaliștii de la #diez și au fost ghidați pas cu pas în realizarea produselor video.

Câștigătorii și câștigătoarele, ale căror videoclupuri le puteți vedea mai jos, au povestit ce s-a schimbat în localitatea lor, ce afaceri s-au deschis ori ce locații turistice au apărut, cine sunt oamenii care au participat la dezvoltarea economică a regiunii lor în ultimul an și de ce satul sau orașul lor poate fi o destinație pentru turiștii naționali și internaționali.

Locul III – Anna Bostan

Anna Bostan este tânăra de 21 de ani din Cahul care ne povestește cum s-a dezvoltat orașul său în ultimii ani, devenind un loc de trai atractiv și o locație turistică interesantă.

Locul III – Natalia Oanța

Natalia Oanța are 17 ani și este din Sipoteni, Călărași. În cadrul concursului „Cu drag de acasă” a discutat cu Ecaterina, voluntară activă în localitate, despre cum s-a dezvoltat Sipoteni în postura de capitală a tineretului. Sipoteni a fost desemnată Capitala Tineretului pentru anii 2020-2021, ceea ce a oferit tinerilor din localitate accesul la o mulțime de oportunități.

Locul II – Natalia Costin

Natalia Costin a ales să povestească, în cadrul concursului „Cu drag de acasă”, despre două obiective turistice importante din orașul Ialoveni. În Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni puteți vedea peste 25 de colecții tematice, aceasta aflându-se în top 10 atracții turistice din orașul Ialoveni. Un alt obiectiv important este complexul muzeistic Petru Costin, unicul muzeu în aer liber al socialismului și comunismului din Moldova.

Locul II – Mădălina Bragaru

Mădălina Bragaru are 16 ani și este din Manta, Cahul. Tânăra ne-a făcut o excursie virtuală pe lacul Manta și la pensiunea „Casa bunicului” din localitate. Aflați de la Mădălina de ce Manta este următoarea destinație pe care v-ați dori să o vizitați în Moldova.

Secvențe video cu lacul Manta: Step by Step 

Locul I – Vladislav Balaban

„Cimișlia, te iubesc!” – spun oamenii intervievați de Vladislav Balaban în clipul video unde ne-a arătat locurile, proiectele și afacerile pentru care merită să vizitezi, dar și să te întorci acasă, la Cimișlia.

Premiile oferite au fost o bicicletă pentru locul I, boxe portabile pentru locul II, căști wireless pentru locul III și rucsacuri pentru toți participanții și pentru toate participantele. 

Concursul a fost organizat în cadrul proiectului Elveția-PNUD „Migrație și dezvoltare locală” în parteneriat cu diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente