Simona Halep, în finală la Melbourne. Își știe deja adversara, după ce Naomi Osaka s-a retras

Simona Halep (locul 20 WTA, 30 de ani) s-a calificat sâmbătă în finala turneului Melboure Summer Set 1, după ce a învins-o fără dificultate pe chinezoaica Qinwen Zheng (locul 126 WTA, 19 ani), care, venită din calificări, reușise să ajungă în semifinale, scrie digi24.ro

Foto: digi24.ro

Meciul a durat o oră și 25 de minute și s-a încheiat după două seturi, 6-3, 6-2, adjudecate de Simona Halep. Experiența în competiții a fostului lider mondial s-a văzut în fața mai tinerei adversare, pe care a întâlnit-o pentru prima dată.

Spre deosebire de meciul precedent, serviciul Simonei Halep a fost mult mai bun, iar sportiva a câștigat așezat, dozându-și efortul. „Azi am jucat mai bine”, a recunoscut ea la mini-interviul de pe teren, de la finalul partidei. Cu toate acestea, a avut și momente de nervozitate în care a dat cu racheta de pământ sau s-a certat pe ea însăși. „Alergi prea mult, joci haotic, parcă ești la maraton”, a strigat Halep la scorul de 3-2, relatează digisport.ro.

După un an 2021 marcat de accidentarea care a ținut-o departe de terenul de joc pentru câteva luni, Simona Halep ajunge în finală, a 41-a din cariera sa, în primul turneu la care participă în 2022. „Sunt bucuroasă că am început anul bine”, a declarat fostul lider mondial. Ea a mărturisit că în timpul pe care l-a petrecut anul trecut departe de arenă, din cauza accidentării, și-a dat seama că iubește tenisul și vă vrea în continuare să joace.

În finala de la Melbourne, românca o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 31 WTA, după ce adversara acesteia, Naomi Osaka (locul 13 WTA), considerată favorita turneului, s-a retras înaintea disputării semifinalei, acuzând dureri abdominale. Halep s-a întâlnit cu jucătoarea de 24 de ani din Rusia de două ori până acum şi s-a impus de fiecare dată, 6-1, 6-3, în turul al treilea al Australian Open şi 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova, ambele meciuri având loc anul trecut.

Simona Halep va încerca să obțină duminică trofeul WTA cu numărul 23 al carierei. Ea nu a mai câștigat până acum vreun turneu în Australia și speră ca acest început de bun augur să-i dea încredere pentru Australian Open. Anul trecut a fost primul încheiat de Simona Halep, după mult timp în carieră, fără vreun trofeu câștigat.

Meciul Simona Halep - Veronika Kudermetova, din finala turneului WTA 250 Melbourne Summer Set 1, este transmis de Digi Sport.

După Melbourne, Simona Halep și-a confirmat participarea la turneul de la Sydney, de categorie WTA 500, programat în perioada 10-15 ianuarie, unde competiția este mult mai acerbă, ca un preambul pentru Australian Open, primul turneu de mare șlem al anului, care începe la 17 ianuarie.


Pub