(doc) Alerte de călătorie, actualizate: Vezi condițiile în care moldovenii pot vizita alte țări

Ministerul Afacerilor Externe anunță despre actualizarea alertelor de călătorie. Datele sunt valabile din 6 ianuarie și până pe 14 ianuarie. Potrivit informațiilor furnizate de minister, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina (polița de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina),precum și unul din următoarele documente.

Foto: UNIMEDIA

- un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare, certificat străin Covid care confirmă vaccinarea împotriva Covid-19 cu 1,2 sau mai multe doze de vaccin, rezultatul negativ al unui test PCR sau a unui test rapid pentru determinarea antigenului Covid, care se face cu cel mai mult 72 de ore înainte de intrare.

Vedeți mai multe informații în documentul atașat.

Ministerul Afacerilor Externe atenționează că alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii.



Pub