image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Spânu: Guvernul analizează situația referitor la criza gazelor la nivel european

Vicepremierul, Andrei Spânu a declarat că guvernul analizează situaţia referitor la criza gazelor la nivel european şi efectele acesteia asupra Republicii Moldova, iar mai multe detalii vor fi oferite săptămâna viitoare în cadrul unei conferinţe de presă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

„Miercuri a avut loc o şedinţă a grupului operativ de lucru din domeniul energetic. Analizăm situaţia care este şi această creştere a preţului pe pieţele europene. Deja, cel târziu marţi, săptămâna viitoare vom ieşi cu un comunicat sau cu o conferinţă mult mai amplă la care vom răspunde la toate întrebările”, a precizat Andrei Spânu.

Amintim că președintele Maia Sandu a convocat marţi, patru ianuarie Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul şedinţei a fost pusă în discuţie situaţia din sectorul energetic al Republicii Moldova, creată ca urmare a creşterii semnificative din ultima perioadă pe piaţa europeană a preţurilor de achiziţie la gazele naturale.

Totodată,  CSS a recomandat Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor către consumatori.

Noutăţile partenerilor

comentarii: