image
Sursa foto: netflix.com

„Don’t Look Up” a bătut un record important pe Netflix: De ce se uită lumea la filmul cu DiCaprio

Don’t Look Up a polarizat rețelele sociale. Filmul regizat de Adam McKay, cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence în distribuție, a stabilit un record de vizionare pe Netflix cu peste 150 de milioane de ore.

În a doua săptămână de la lansarea pe platforma de streaming, filmul a înregistrat 152,29 de milioane de ore de vizionare, între 27 decembrie și 2 ianuarie. Astfel, el a ajuns cel mai urmărit film în limba engleză pe Netflix la nivel global, potrivit Variety, citată de Playtech.

„Don’t Look Up”, în care joacă și Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill și Timothée Chalamet, a fost lansat pe Netflix în ajun de Crăciun. Probabil ăsta a fost și motivul pentru care mulți au ales să dea play: erau acasă, în vacanță, relaxați și dădeau scroll pe Netflix. Bineînțeles, a ajutat și toată agitația de pe Facebook și practic, nu aveai subiect la masa de Crăciun cu ceilalți, dacă nu l-ai fi văzut.

În primele două zile online, el a înregistrat 111,03 milioane de ore de vizionare. Locul al doilea în săptămâna încheiată pe 2 ianuarie a fost ocupat de „The Unforgivable”, cu Sandra Bullock, care a acumulat 21,3 milioane de ore de vizionare, urmat de „The Lost Daughter”, primul lungmetraj regizat de actrița Maggie Gyllenhaal, cu 18,3 milioane de ore.

Filmul lui McKay a primit critici împărțite, iar în mediul online a stârnit dezbateri aprinse. Kate Dibiasky, interpretată de Lawrence, este absolventă a facultății de Astronomie și, împreună cu profesorul ei, Dr. Randall Mindy, jucat de DiCaprio, face o descoperire uluitoare: o cometă care orbitează în Sistemul Solar. Prima problemă este că traiectoria ei indică o coliziune directă cu Pământul. A doua este că nimănui nu pare să-i pese.

Așadar, povestea filmului sună cam așa. Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), o studentă la astronomie, și profesorul ei, Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), fac o descoperire uluitoare a unei comete care orbitează în interiorul sistemului nostru solar. Problema: se află pe un curs de coliziune directă cu Pământul. Cealaltă problemă? Nimănui nu pare să-i pese cu adevărat. Se pare că avertizarea omenirii despre un ucigaș de planete de mărimea Muntelui Everest este un fapt incomod pe care toată lumea, în frunte cu cei care ne conduc aleg să îl ignore.

Noutăţile partenerilor

comentarii: