Kazahstan: Scene de război, pe străzile din Almatî. Tokaev: Armata poate trage fără avertisment

Continuă confruntările violente între protestatari și forțele de ordine, în Kazahstan. Președintele Tokaev a anunțat, vineri, că armata poate trage fără avertisment în demonstranți. În imaginile care circulă pe rețelele sociale pot fi văzute și auzite adevărate scene de război. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor. Rusia continuă să trimite trupe în Kazahstan, scrie digi24.ro

Foto: captură video

7 ianuarie, ora 13:50: În Almatî sunt adevărate scene de război. În imaginile care circulă pe rețelele sociale pot fi auzite focuri de armă automată, trase spre demonstranți.

În același timp, Rusia continuă să trimită trupe în Kazahstan. 70 de avioane ale aviației transportă „în regim non-stop” tehnică și oameni.

7 ianuarie 10:50. Soldații pot trage acum fără avertisment în Kazahstan, a anunțat președintele țării, în condițiile în care demonstrațiile antiguvernamentale continuă.

Preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a anunțat vineri că ordinea constituţională a fost „în linii mari restabilită”, după mai multe zile de proteste fără precedent.

„Forţele de ordine lucrează din greu. Ordinea constituţională a fost în linii mari restabilită în toate regiunile. Autorităţile locale au situaţia sub control. Însă teroriştii continuă să folosească arme şi să distrugă proprietatea cetăţenilor. De aceea, operaţiunile contrateroriste trebuie continuate până la lichidarea totală a militanţilor”, a adăugat el într-un comunicat de presă.

Într-un alt comunicat, Ministerul Afacerilor Interne kazah a anunţat că 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi” şi peste 3000 de oameni au fost arestaţi. De asemenea, potrivit ministerului, 18 poliţişti şi membri ai gărzii naţionale au fost ucişi de la declanşarea protestelor, relatează Agerpres.

Mai multe imagini video AICI.


Pub