image
Sursa foto: RTE

Revoluție în Kazahstan: Zeci de manifestanți au fost uciși, după ce forțele de ordine au deschis focul asupra mulțimii

Zeci de manifestanți au fost uciși, după ce forțele de ordine au deschis focul asupra mulțimii. Armata a intrat cu vehicule blindate în piața principală din Alma-Ata, cel mai mare oraș.

Autoritățile confirmă că zeci de protestatari au fost uciși de forțele de ordine, în timpul nopții de miercuri spre joi, conform Euronews.

„Zeci de protestatari au fost uciși de poliție miercuri seară după ce au luat cu asalt clădiri administrative din Kazahstan”, a anunțat poliția într-un comunicat.

”Aseară, forțele extremiste au încercat să ia cu asalt clădirile administrative, departamentul de poliție al orașului Alma-Ata, precum și departamentele locale și secțiile de poliție. Zeci de atacatori au fost eliminați, iar identitățile acestora sunt în curs de verificare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliției.

Joi dimineața, mai multe vehicule blindate de transport de trupe și zeci de soldați care se deplasau pe jos au intrat în piața principală din Alma-Ata, unde sute de persoane protestau, la o zi după ce o alianță militară a statelor post-sovietice, condusă de Rusia, s-a oferit să trimită forțe de menținere a păcii pentru a înăbuși protestele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: