image
Sursa foto: politia.md

VIDEO: Un individ, prins în flagrant în timp ce încerca să ia un credit de 250 de mii de lei pe numele altei persoane

Un bărbat de 33 de ani din Chișinău a fost reținut în flagrant în timp ce încerca să obțină un credit de 250 de mii de lei de la o companie de microfinanțare, prezentând buletinul de identitate al unei alte persoane.

În ultimele două luni, pe numele persoanei din buletinul de identitate prezentat, au fost obținute mai multe credite de la diferite companii de microfinanțare din mun. Chișinău, valoarea cărora se ridică la peste 400 000 de lei.

Persoana cu datele de identitate din buletin, se află peste hotarele Republicii Moldova. Fiind contactat, bărbatul a comunicat că aproximativ cu doi ani în urmă, în circumstanțe necunoscute, i-a dispărut buletinul de identitate.

Angajații DICO a INI investighează dacă sunt și alte persoane care au suferit în urma acțiunilor suspectului, apartenența acestuia la alte infracțiuni, precum și stabilirirea unei eventuale implicări a angajaților companiilor vizate, care au admis eliberarea creditelor.

La demersul procurorului, la 6 ianuarie curent, acestuia i-a fost aplicat arest pe un termen de 30 de zile, în Penitenciarul nr.13 Chișinău.

Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, suspectul riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Pentru prevenirea comiterii infracțiunilor similare, angajații poliției recomandă angajaților companiilor de microfinanțare să solicite și alte documente, care demonstrează că cel care cere creditul este aceeași persoană cu cea din fața lor.

CREDIT

Noutăţile partenerilor

comentarii: