image
Sursa foto: procuratura.md

Au furat circa 800.000 de lei din safeuri, terminale de plată și case de schimb valutar; Ce riscă doi bărbați din Comrat

Doi bărbați din raionul Comrat vor fi judecată pentru o serie de spargeri în 2018, cu prejudicii însumate la aproape 800.000 de lei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a celor doi.

Învinuiții au vârste de 26 și 32 de ani, iar unul din ei anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare, cu ispășirea pedepsei în Rusia. Aceștia sunt parte a unui grup infracțional, cu alți doi membri care urmează să fie anunțați în căutare internațională.

Infracțiunile de care sunt învinuiți cei doi au avut loc în orașele Comrat, Cahul și Chișinău (inclusiv în Durlești), preponderent în timpul nopții, la destinații precum centre comerciale, case de schimb valutar, într-o bancă comercială, dar și într-o instituție de învățământ superior din capitală, unde la parter sunt instalate terminale de plată, bancomate și activează și unități comerciale. În ultimul caz, aceștia au legat de calorifer femeia angajată ca și paznic, cu un prelungitor și fâșii ale unui halat din camera de odihnă a acesteia.

Ulterior reținerii celor doi în noiembrie 2021, de către ofițerii Inspectoratului de Investigații al IGP, procurorii PCCOCS au solicitat și obținut plasarea lor în arest preventiv. Menționăm faptul că inițial investigarea faptelor grupului infracțional a fost desfășurată de Procuratura UTA Găgăuzia, Procuratura Cahul și Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, după care a fost transmisă în gestiunea procurorilor PCCOCS.

Pentru infracțiunile incriminate, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de până la 12 ani, cu amendă de până la 67.500 de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: