Guvernul Australiei a anulat viza tenismenului Novak Djokovic. Acesta va fi deportat
Guvernul Australiei a anulat viza de intrare a tenismenului Novak Djokovic. Acesta urmează sa fie deportat. Djokovic se afla de câteva ore pe aeroportul din Melbourne, unde nu a fost lăsat să intre în Australia pentru a participa la turneul de tenis din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-Covid, informează digi4.ro cu referire la BBC.
Foto: Digi24.ro

Djokovic urma să joace la Australian Open, după ce a fost scutit de regulile de vaccinare, însă echipa sa nu a solicitat o viză care să permită scutiri medicale pentru nevaccinare.

Toți jucătorii și personalul de la turneu trebuie să fie vaccinați sau să aibă o scutire acordată de un grup de experți independenți.

Djokovic a sosit miercuri pe aeroportul Tullamarine din Melbourne și așteaptă de ore bune o decizie. El nu a spus public dacă este vaccinat sau nu, dar anul trecut a declarat că se „împotrivește vaccinării”.

Poliția de frontieră australiană a cerut clarificări de la guvernul statului Victoria cu privire la cererea sa de viză, relatează ziarul Age din Melbourne. Un ministru al guvernului acestui stat australian, Jaala Pulford, a scris pe Twitter că cererea sa nu va fi susținută. Aprobarea vizelor era o chestiune pentru guvernul federal, a adăugat aceasta.



Pub