OrheiLand, epicentrul distracției și principalul punct de atracție din țară, în perioada sărbătorilor de iarnă

Orheiul a devenit principala destinație de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă. Mii de oameni, adulți și copii, vin zilnic aici pentru a vizita OrheLand-ul, cel mai mare și mai modern parc de distracții din țară, construit la inițiativa lui Ilan Șor. Vizitatorii sunt impresionați de diversitatea locurilor de joacă, de curățenia și gustul cu care a fost amenajat parcul, dar mai ales de faptul că aici totul este gratuit.

Foto: partidulsor.md

Moldovenii din toate colțurile țării au ales să petreacă măcar o zi la OrheiLand, deoarece, spun ei, acesta este singurul loc unde se simte cu adevărat grija față de copii și unde se poate trăi la maximum feeria sărbătorilor. O tânără mamă, care a venit la Orhei de la Bălți, s-a arătat impresionată de frumusețea din jur și și-a exprimat dezamăgirea că în orașul lor nu există așa ceva. „Am venit de la Bălți, cu familia și copiii, pentru a vizita OrheiLand-ul. Foarte frumos. Ar fi bine ca și la Bălți să avem așa ceva, dar iată că nu a fost să fie”, a menționat ea.

O altă femeie, care este profesoară la școala din satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, a venit la OrheiLand împreună cu un grup de elevi. „Am hotărât să vin cu un grup de copii, să vedem acest parc frumos. Și cu adevărat m-a frapat. Este foarte frumos. Ar trebui în toată Moldova să avem așa ceva sau măcar la nord, la sud și în centru. Am venit aici pentru prima dată, dar am să mă străduiesc să vin aici cu toate clasele”, a declarat profesoara.

Iar un bărbat venit din Chișinău a fost plăcut suprins să constate că la OrheiLand totul este gratuit: „Este singurul loc din țară unde au făcut așa ceva pentru copii. La Chișinău, oriunde ai merge, trebuie să achiți. Și nu numai la Chișinău, peste tot. Aici este gratuit, e super”.

Copiii iau cu asalt caruselele și toboganele, fac rând la derdeluș și la patinoar și, bineînțeles, nu uită să-i calce pragul lui Moș Crăciun, care îi așteaptă cu cadouri în căsuța sa sclipitoare de pe teritoriul parcului de distracții.

„Este foarte frumos, foarte bine, foarte curat. Ai unde să te distrezi toată ziua. Mie cel mai mult mi-au plăcut lebedele, patinoarul, derdelușul și Căsuța lui Moș Crăciun”, a menționat Delia, o fetiță de 10 ani.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, s-a arătat bucuros de numărul mare de oameni care vizitează parcul de distracții. „Aici se află nu doar copii din municipiul și raionul Orhei, dar din toate regiunile țării. Suntem nespus de bucuroși să fim gazda unor astfel de evenimente, pentru că ne place să vedem fericirea și zâmbetele pe chipurile copiilor”, a spus edilul.

Și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, se declară satisfăcut de faptul că, și în acest an, Orheiiul a devenit principalul punct de atracție pentru copiii din întreaga țară. „Suntem foarte bucuroși că, și în acest an, așa cum i-am obișnuit pe orheieni, dar pe locuitorii întregii țări, parcul OrheiLand să fie pregătit la cele mai înalte standarde, pentru a putea găzdui aproximativ 25-30 de mii de vizitatori săptămânal. Anul acesta avem câteva elemente noi, care atrag foarte mult copiii. Toate distracțiile sunt gratis și îi mulțumim încă o dată domnului președinte Ilan Șor, pentru că a venit cu această idee și că a implementat-o”, a declarat președintele raionului Orhei.

Potrivit primarului de onoare al orașului Orhei, Ilan Șor, care este fondatorul și partenerul principal al OrheiLand, numărul mare de oameni care vin la Orhei, pentru a le dărui bucurie copiilor, reprezintă o dovadă în plus că cetățenii au nevoie de fapte concrete. „Mă bucur să aud că parcul OrheiLand este vizitat din ce în ce mai mulți oameni atât din țară, cât și din străinătate. Principalii beneficiari ai acestui parc de distracții sunt copiii, care sunt viitorul țării și sursa noastră de viață și de fericire. Suntem obligați să le creăm condiții optime de dezvoltare, astfel încât fericirea de pe chipul lor să nu dispară nicicând. OrheiLand reprezintă modelul meu de dezvoltare a țării și vreau ca, foarte curând, toată Moldova să fie un loc de basm”, a menționat Ilan Șor, într-o postare pe Facebook.

Administratorul parcului de distracții, Marian Nicolai, a precizat că, în ziua de 25 decembrie, când s-a deschis târgul de Crăciun și a fost dat startul sezonului de iarnă, OrheiLand a găzduit aproximativ 25 de mii de oameni. De atunci și până în prezent, parcul are zilnic în jur de 6000 de vizitatori. În această perioadă, OrheiLand activează între orele 10:00 și 20:00.

(P.)


Pub