image
Sursa foto: Getty Images

Amendă uriașă luată de Romelu Lukaku: 500.000 de euro pentru un interviu! Cauzele deciziei lui Chelsea

Romelu Lukaku a fost exclus din lotul pentru meciul cu Liverpool, încheiat 2-2 în weekend, de Thomas Tuchel, din cauza declarațiilor făcute în finalul anului, când și-a exprimat public nemulțumirea cauzată de statutul său la Chelsea.

Penalizarea sportivă nu a fost, însă, nici pe departe, totul, pentru că Romelu Lukaku a fost și amendat de către clubul britanic, cu o sumă imensă.

Potrivit italienilor de la La Repubblica, Chelsea a decis să-l sancționeze pe Romelu Lukaku cu nu mai puțin de 500.000 de euro, una dintre cele mai mari amenzi din lumea fotbalului! Romelu Lukaku nu a fost sancționat financiar doar pentru cuvintele rostite, ci și pentru că a acordat interviul fără să primească acordul clubului.

În ciuda amenzii drastice, Romelu Lukaku va rămâne, foarte probabil, la Chelsea, cel puțin până în vară, deși este clar că relațiile dintre atacant și Thomas Tuchel nu sunt cele mai calde.

Totuși, antrenorul german a decis să-i mai acorde o șansă, hotărâre luată după o serie de discuții individuale cu Romelu Lukaku, care este așteptat să revină în echipa lui Chelsea miercuri, în semifinalele Cupei Ligii Angliei, împotriva lui Tottenham.

În ultimele zile ale anului 2021, Sky Sports Italia a public un interviul cu Romelu Lukaku, în care belgianul a vorbit deschis despre nemulțumirile sale și a recunoscut că regretă că a plecat de la Inter pentru a reveni la Chelsea.

”Fizic, sunt bine. Dar nu sunt mulțumit cu situația de la Chelsea. Tuchel a ales să joace un alt sistem. Eu nu mă las, o să fiu profesionist. Nu sunt mulțumit cu situația, dar sunt profesionist și nu pot să renunț acum.

Cred că tot ce s-a întâmplat în vară nu trebuia să se întâmple în felul acesta...modul în care am plecat de la Inter, cum am părăsit clubul, cum am comunicat cu fanii lui Inter - asta mă deranjează pentru că nu era momentul potrivit.

Acum e momentul potrivit să spun ceea ce simt. Am spus mereu că am Interul în suflet: știu că voi reveni la Inter, eu chiar sper asta. Sunt îndrăgostit de Italia, acesta e momentul potrivit să vorbesc și să le spun oamenilor ce s-a întâmplat cu adevărat.

Eu chiar sper, din tot sufletul, să revin la Inter, dar nu la finalul carierei, ci când încă sunt în vârf, pentru a câștiga mai multe împreună. Chiar vreau să le cer scuze fanilor lui Inter, momentul în care am spus acele cuvinte a fost ales greșit. Ceea ce ați făcut pentru mine și pentru familia mea va rămâne pentru totdeauna.

Mi-e dor de Lautaro Martinez, mi-aș fi dat viața pe teren pentru el încă din prima zi în care ne-am cunoscut. Să vină Lautaro Martinez alături de mine la Chelsea în viitor? Nu! Lautaro, stai la Inter, pentru că voi reveni acolo”, a spus Romelu Lukaku.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: