image
Sursa foto: Getty Images

Controversă la Australian Open, după ce Novak Djokovic a primit dreptul să joace. Explicațiile organizatorilor

Sârbul Novak Djokovic (locul 1 ATP) a anunțat că va participa la Australian Open 2022, primul turneu de Mare Șlem al anului, chiar dacă nu este vaccinat împotriva noului coronavirus.

Anunțul a stârnit numeroase reacții, mai ales că tenismenul sârb a primit o scutire medicală controversată din partea autorităților australiene.

Publicația spaniolă Marca a anunțat că Djokovic nu se încadrează la niciunul dintre cele patru motive pentru care un sportiv poate să intre în Australia fără un vaccin împotriva COVID-19.

Motivele acceptate în Australia pentru obținerea unei scutiri medicale, fără vaccinare anti-COVID

Istorie de anafilaxie față de o componentă a vaccinurilor aprobate

Efecte adverse grave după vaccinarea cu o primă doză, care au condus la spitalizare sau incapacitate semnificativă

Afecțiune medicală acută

Boală cardiacă inflamatorie în ultimele șase luni

Conducerea Australian Open a publicat un comunicat în care explică motivul pentru care Novak Djokovic a primit dreptul de a intra în Australia și de a participa la turneu. Tenismenul sârb a fost evaluat de către două comisii medicale.

“Djokovic a aplicat pentru o scutire medicală, care a fost acordată în urma unui proces riguros de analiză, care a implicat două grupuri separate și independente formate din experți medicali. Cererea a fost analizată și de o comisie medicală independentă a Departamentului de Sănătate din statul Victoria. Comisia a fost formată din imunologi, medici specializați în boli infecțioase și experți în medicină generală.

Procesul a inclus transmiterea informațiilor personale, cu asigurarea confidențialității pentru aplicanți. Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a transmis că jucătorii, fanii și staff-urile trebuie să fie vaccinați complet, cu excepția situației în care există un motiv concret pentru care o derogare ar trebui acordată”, se arată în mesaj.

Într-un mesaj postat pe Instagram, tenismenul sârb a explicat că a primit o scutire medicală din partea autorităților australiene.

Novak Djokovic (34 de ani) este campionul en titre de la Australian Open și deține un număr record de titluri la Melbourne – nouă.

Australian Open 2022 este programat în perioada 17-30 ianuarie. Organizatorii au anunțat că toţi jucătorii care vor să participe trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva COVID-19.

“La mulți ani tuturor! Vă urez sănătate, iubire și fericire în fiecare moment și sper să iubiți și să respectați toate ființele de pe această planetă minunată. Am petrecut timp de calitate alături de persoanele iubite, iar acum mă îndrept către Australia, cu o scutire pentru a putea juca”, a scris Novak Djokovic pe Instagram.

La Australian Open 2022, Novak Djokovic ar putea să câștige trofeul de Mare Șlem cu numărul 21 din carieră, un record.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: