Doi soldați, suspectați că ar fi omorât cu cruzime tânărul găsit în parcul Valea Trandafirilor. Ce spune Ministerul Apărării

Cei doi suspecți reținuți în cazul omorului unui tânăr de 21 de ani, găsit în parcul Valea Trandafirilor din capitală, sunt soldați din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”. Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării.

Foto: wikimapia.org

„În legătură cu informaţia apărută în spaţiul public, privind reținerea a doi militari în termen, suspectați „în cazul tânărului găsit fără suflare pe malul lacului din Parcul Valea Trandafirilor”, Ministerul Apărării vine cu următoarele precizări:

Ministerul Apărării confirmă că în seara zilei de marți, 4 ianuarie curent, doi soldaţi din Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” au fost reținuți, fiind suspectați de omorul săvârșit în data de 2 ianuarie 2022, în Parcul Valea Trandafirilor.

Menționăm că soldații au fost încorporați în serviciul militar în termen în luna aprilie 2021, iar pe 2 ianuarie curent, cei doi tineri se aflau în concediu, în afara unității militare”, se menționează în comunicatul instituției.

„Ministerul Apărării va colabora cu toată deschiderea și cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanțelor pe cazul dat”, se mai adaugă în comunicat.

Totodată, potrivit canalului de telegram Ungrueanu 112, cei doi soldați, originari din Chișinăul, au fost turnați de către două tinere, reținute ieri. Crima a putut fi descoperită după ce lângă cadavrul tânărului omorât a fost găsit un bon de plată de la un magazin din capitală. Ulterior, în urma examinării imaginilor de pe camerele de supraveghere, oamenii legii au depistat cine ar putea fi suspecții. Cei doi militari ar fi încercat să-și facă alibi: unul a plecat în concediu, iar altul a anunțat că i-ar fi decedat o rudă. De asemenea, în telefonul unuia dintre cei doi soldați s-a depistat că după ce a fost săvârșită crima, acesta a căutat pe google ce pedeapsă prevede Codul Penal pentru omor.

Un tânăr de circa 21 de ani a fost găsit fără suflare în parcul Valea Trandafirilor, având, pe corp, semne de moarte violentă. În acest caz, Poliția a reținut doi suspecți, cu vârsta de 20 de ani, pentru un termen de 72 de ore. Oamenii legii întreprind acțiuni de urmărire penală și investigatii, iar ancheta este în desfășurare


Pub