Chicu: Această matroană obraznică, ce-i crede pe moldoveni limitați la minte, Domnica Manole, va avea un salariu „modest” de 63 de mii de lei

Fostul prim-ministru o acuză pe președinta Curții Constituționale de minciună și califică drept un fals comunicatul emis ieri de Înalta Curte, privind salariile magistraților. Potrivit lui Ion Chicu, autorii calculelor „consideră că moldovenii sunt limitați la minte”, iar comunicatul prezintă cifre fără sporurile lunare, ce ar ridica leafa Domnicăi Manole la 63 de mii de lei.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Servitoarea Maiei Sandu de la Curtea Constituțională, pre nume Domnica Manole, a hotărât să emită primul comunicat în anul nou...despre salariul său „modest”. Chipurile, tot ce s-a afirmat în spațiul public, inclusiv cele recunoscute deschis de fruntașii PAS despre dublarea de salarii, sunt doar „idei” false.

Deci, Domnica Manole, această matroană obraznică a injustiției moldave, a decis să-și arate încă o dată atitudinea sa față de moldoveni. Ca de obicei, prin falsuri și minciună. Ea crede, că moldovenii sunt limitați la minte ca liubele din curtea ei... și nu știu cum se formează salariul lor. Moldovenii nu știu despre sporul de 40% la acel salariu "modest" pe care Olesea a vrut să-l majoreze la 100% fără avizul guvernului... Așa crede Domnica.

În final, Maia Sandu a promovat majorarea salariului „modest” al Domnicăi Manole. De la 54500 lei pe lună (inclusiv 15600 spor lunar) pînă la 63000 lei (inclusiv 18000 spor lunar). Salariul „liubei” - membru simplu al CCM a crescut cu peste 12 mii lei pe lună, ajungând la 57 mii lunar.

Ce-a vrut matroana să obțină prin emiterea acestui fals la-nceput de an? Să arate că oricum va fi cum vrea ea și patroana ei? Matroana și patroana cred că pot face totul ce visează ele. Stați așa...”, a explicat Ion Chicu.

Curtea Constituțională a venit, pe 4 ianuarie 2022, cu reacție la scandalul legat de creșterea salariilor judecătorilor instituției, pe care o califică drept „pretinse majorări exagerate”. Înalta Curte declară că acuzațiile lansate pe „piața ideilor din Republica Moldova” sunt lipsite de probe și au menirea să inducă în eroare opinia publică. Astfel, potrivit calculelor prezentate de instituție, președinta CC va avea, în 2022, un salariu de 45 000 lei, iar salariul net va fi de 36 036 lei.

Președinta Maia Sandu a restituit Parlamentului legea cu privire la modificarea unor acte normative privind legislația bugetar-fiscală 2022. Decizia a fost luată urmare a amendamentului cu privire la salarizarea angajaților Curții Constituționale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, unul dintre autorii acelui amendament, a spus că „au avut senzația că avizul este pozitiv și să grăbeau”, de aceea a fost votat, iar prim-ministra a zis că Guvernul va reveni la majorarea salariilor judecătorilor CC, chiar dacă primul amendament a fost respins.

„Înțeleg că vine în disonanță cu ce am promis noi, dar vreau să mă adresez către cetățeni, credeți-mă această instituție noi trebuie să o flancăm, pentru ca această instituție e cea de care depinde foarte mult cum la un moment dat vor evolua lucrurile în țară”, a explicat liderul interimar PAS, Igor Grosu încercarea de majorare a salariilor magistraților CC până la 82 de mii de lei.

Avocatul Ion Dron a catalogat drept „o mită dată la vedere - majorarea salariilor judecătorilor CC până la 82 000 lei”, iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că „dublarea salariile judecătorilor CC este o decredibilizare și o ofensă adusă Curții”.


Pub