(video) Pare fake, dar e real. Cum un BMW iX își schimbă culoarea în câteva fracțiuni de secundă

La CES 2022, reprezentanții BMW au folosit un exemplar al SUV-ului electric iX pentru a-și prezenta o tehnologie revoluționară. Aceasta constă în schimbarea culorii panourilor caroseriei printr-o simplă apăsare a unui buton. Modelul BMW iX își poate schimba culoarea din alb în gri închis și invers în câteva fracțiuni de secundă, scrie Promotor.ro.

Foto: Promotor

Vopseaua BMW este sensibilă la temperatură

Cei de la BMW își anunțaseră, anul trecut, intenția de a dezvălui această tehnologie. Atunci nu au precizat în ce constă și cum funcționează aceasta. Bavarezii nu au furnizat nici de această dată detalii despre principiul care stă la baza tehnologiei lor inovatoare.

Imaginile postate de un utilizator al platformei Twitter sunt pe cât de ireale, pe atât de spectaculoase. Clipul surprinde momentul în care SUV-ul electric BMW iX de culoare gri închis devine dintr-o dată alb.

Pe filmare se vede un bărbat stând lângă SUV, care pare că este cel care a activat sistemul. Apoi, vopseaua începe să se schimbe treptat de la gri închis la alb. Deși pare un fake, este cât se poate de real.

Cel care a încărcat videoclipul pe Twitter spune că vopseaua este foarte sensibilă la temperatură. În plus, el precizează că BMW a adus un exemplar de rezervă. Acesta va fi folosit pentru demonstrații în cazul în care „titularul” iX se va încălzi sau se va răci prea mult.



Pub