Scandal pe Facebook. Inga Grigoriu și Ion Sturza s-au luat peste picior, după o postare despre protestele din Kazahstan: „Salutări galoșarului”

Scandal și schimbi de replici dure între fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu, și ex-premierul Ion Sturza, pe rețelele de socializare. Cei doi și-au aruncat acuzații pe Facebook, după o postare făcută de Inga Grigoriu, cu privire la violențele fără precendent din Kazahstan, provocate de majorarea preţului la gaz. „Am văzut cum unii fruntași ai Platformei DA (Inga Grigoriu) mai că nu îndemna la revolte similare cu cele din Kazahstan. Chipurile, voi, moldovenii, slabo?!”, a scris Ion Strurza, pe pagina sa de Facebook. „Salutări galoșarului”, a răspuns, într-o postare, fosta deputată.

Foto: realitatea.md

Totul a început de la o postare a Ingăi Grigoriu, în care aceasta îndeamnă moldovenii să studieze exemplul Islandei, atunci când vine vorba despre democrație:

„Evident că, aproape tot moldoveanul cu cetățenie a R. Moldova, urmărește sau va urmări ultimele evenimente din Kazahstan și se miră cum oamenii de acolo au îndrăznit să protesteze?! Cu ce tupeu? La noi a crescut prețul la gaze cu 120% și nimic!!! Mai mult decât atât, milionul strigă - bravo noii guvernări!
P.S.: Kazahstan nu este poate cel mai bun exemplu de democrație și libertate de exprimare.
Totodată, prin 2014-2017 ne uitam cu invidie la ucraineni, armeni, la România.
P.S.S.: Haideți, din nou, să studiem exemplul Islandei, chiar dacă din punct de vedere geografic, numeric, al modului de gândire nu putem fi comparați”.

Fostul premier Ion Sturza nu a ezitat să o ia peste picior, într-o postare pe pagina sa de Facebook. „Nu vă jucați cu gazul!
Am văzut cum unii fruntași ai Platformei DA (Inga Grigoriu) mai că nu îndemna la revolte similare cu cele din Kazahstan. Chipurile, voi, moldovenii, slabo?!
Despre Kazahstan o să vă povestesc eu, dar altă dată. Poți să fii supărat, frustrat, plictisit, dar nu poți să nu vezi diferența. Un regim de tip sovietic, puțin fardat, cleptocratic și un regim democratic, popular și total anticorupție. Poți să nu știi de „unde iese gazul”, dar trebuie să cunoști originile crizei energetice. Astăzi, unii la Chișinău, speriați de schimbări și procurori, toarnă nu cu gaz, cu saci de bani pentru a inversa procesele de curățare a societății. E și firesc, au ce pierde. Dar alții, care nu am nimic cu cleptocrații, de ce o fac pe idioții utili?”, a scris acesta.


Inga Grigoriu a venit cu replica în comentariile aceleiași postări.



„Prieteni, atunci când vă expun sau explic anumite fapte/evenimente, pe pagina mea are loc un fel de "atac al replicanților". Încerc să îi anihilez în modul cel mai simplu - blocare. Dar, nu tot timpul îmi reușește. De aceea, când îi vedeți/citiți prin comentarii la această pagină, certați-mă pe mine că nu am deratizat pagina la timp.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere”, a mai adăugat fosta deputată, deja pe pagina sa de Facebook.




Pub