(foto) De sărbători, este posibil să fim mai buni. Acest lucru ni-l demonstrează un grup de inițiativă din cadrul gimnaziului „Dumitru Crețu”

foto caritate (2)
Foto: Colța Tecotista

Sărbătorile de iarnă mereu au fost asociate cu magia de a transforma visul în realitate. De sărbători, este posibil să fim mai buni. Acest lucru ni-l demonstrează elevii, părinții și profesorii din gimnaziul „Dumitru Crețu”, care au fost receptivi la inițiativa președintei AdB junior, Colța Teoctista.

Din păcate, în această perioadă, mulți dintre noi nu avem motive de a zâmbi și de a crede în minuni. Acest lucru rămâne a fi veridic pentru bătrânii noștri lăsați și uitați la răscrucea sorții.

Analizând statistica dură și concluzionând că fiecare al doilea bătrân din localitatea Cărpineni este nevoit să petreacă sărbătorile în singurătate, pe lângă asta fiind lipsit de strictul necesar precum produse alimentare sau bani pentru a-și procura medicamente. Astfel, am decis să aducem un pic de zâmbet și speranță în sufletele câtorva bătrâni.

În data de 30 decembrie, în prag de noul an, grupul respectiv s-a mobilizat pentru a contribui cu produse alimentare și cu sume simbolice de bani la bunăstarea și armonia sufletească a câtorva bătrâni social-vulnerabili din localitate.

Sursă doto: Tecotista Colța
Sursă foto: Tecotista Colța

Bătrânii s-au lăsat copleșiți de emoții afirmând că de mult timp nu s-a mai găsit cineva care să le mai deschidă poarta. Membrii grupului din gimnaziul „Dumitru Crețu” au mărturisit că, după ce au făcut o faptă bună, astfel mai spulberând din suferințele bătrânilor din sat, pot intra cu inima împăcată în noul an știind că totuși cineva de sărbători va fi un pic mai fericit. În calitate de președintă AdB Junior din localitatea Cărpineni, mă simt împlinită că prin efort comun am reușit să ne mobilizăm pentru a face fapte bune. De sărbători, reușim să implantăm speranțe noi în inimile nefericite, dăruindu-le un nou suflu pentru a trăi în continuare. Este simplu să realizăm mici atenții, deoarece lucrurile mici ne fac, într-un final, să fim cu adevărat oameni. Noul an să fie plin de inițiative frumoase și de forțe noi care sper eu să ne ajungă pentru a realiza în continuare acte de caritate!

Autoare: Teoctista Colța

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente