(foto, video) Care a fost cel mai popular tatuaj pe care și l-au făcut chișinăuienii în anul 2021 și ce semnifică acesta

tatuaje
Foto: vivagrancytattoo/

În arta tatuajului nu există o astfel de idee precum repetarea aceluiași desen la mai multe persoane. Meșterii în tatuaj, de obicei, personalizează fiecare dorință a clientului și îi oferă elemente unice specifice celui cu care conlucrează. Astfel, atunci când vorbim despre cele mai populare tatuaje ale anului 2021, mai mult vorbim despre stilurile adesea folosite, simbolurile frecvent aplicate sau temele clasice întâlnite. Vorbind cu mai mulți tattoo artiști din capitală, am aflat despre momentele virale, despre preferințele cele mai frecvente ale chișinăuienilor și despre serviciul cel mai întrebat al anului precedent.

Memento Mori

În acest an, a avut loc un moment de explozie, aproape virală, în rândul mai multor tineri din capitală, în a-și face tatuaj cu afirmația latină Memento Mori, care se traduce „nu uita că vei muri”.

Totul a început de la anime-ul Death Parade, în al cărui ultim episod unul dintre personajele principale servește un cocktail cu denumirea Memento Mori, ce reprezenta ideea că trebuie să trăim momentul vieții cât încă nu e prea târziu. Această scenă a devenit virală și pe rețeaua de socializare TikTok și i-a inspirat pe mai mulți oameni să-și eternizeze mesajul pe corp.

Instagram/vivagrancytattoo

– Ultimul cocktail… cum se numește?
– Memento Mori, nu uita că vei muri!
– Nu uita că vei muri?
– Da, nu uita că ești muritor și continuă să-ți trăiești viața dorită.

Nicolae Boțan este un tânăr din capitală care ne-a mărturisit că însăși tatuajul l-a motivat să și-l imortalizeze pe corp: „Trebuie să ținem cont că doar o viață avem și trebuie s-o trăim din plin, să savurăm momentele tinereții”. Băiatul ne-a povestit că se regăsește printre cei care au privit anime-ul și că fotografia tatuajului a văzut-o într-o seară pe Instagram și i-a plăcut atât de mult încât a doua zi și l-a făcut: „E ceva frumos și mă motivează mereu”. De asemenea, Nicolae ne-a povestit că tatuajul a fost bine primit și de ceilalți: „Tuturor le-a plăcut tatuajul, la fel ca semnificația pe care o deține”.

Cocktailul Memento Mori

Rețeta cocktailului am găsit-o pe internet, unde mai mulți internauți s-au împărtășit cu propria tehnică de preparare a băuturii, căci în realitate aceasta nu există. Am selectat cea mai populară și mai comodă rețetă găsită în mediul online pentru a vă putea răsfăța, într-o seară, cu aceasta neobișnuită băutură „fantomă”:
# 45 ml de votcă;
# 7,5 ml de Marachino Liquer;
# 2 picături de Orange Bitters;
# 15 ml de Blue Curacao;
# gheață după gust;
# în calitate de garnitură – măslină.

Ce ne mai spune Wiki?

# Memento Mori este traducerea salutului Frère, souviens-toi qu’il faut mourir, al sectei religioase „Frații morții”, răspândită în Europa Occidentală până în secolul al XVI-lea.
# Memento Mori este și salutul atribuit de François-René de Chateaubriand călugărilor trapiști de la mânăstirea Soligny-la-Trappe din Franța, dar acest fapt nu este atestat.
# Memento Mori apare pentru prima oară documentar pe emblema ordinului german „Capul de mort”, întemeiat de ducele Sylvius Nemrod (1652).
# Inscripția Memento Mori reformulează pe scurt versetul biblic: memor esto quoniam mors non tardat (Vulgata, Sirach XIV-15).
# Memento Mori este, de asemenea, titlul unei poezii a lui Mihai Eminescu.
# Memento Mori este titlul celui de-al doilea album al trupei americane rock Flyleaf, lansat pe 10 noiembrie 2009.

Prețuri și servicii

În 2021, mai multe persoane au decis să-și înlăture tatuajele decât să-și facă unul. Costul tatuajului, în funcție de mărimea sa, poate crește de le 35 (mic) până la 100 (mare) de euro, iar prețul unei sesiuni de îndepărtare a tatuajului începe de la 20 de euro.

Reamintim că tatuajele frecvent sunt asociate cu: infecțiile locale, dermatita sau reacțiile alergice importante, cicatrizarea inestetică sau infectarea pacienților cu hepatita B, C, Tuberculoză, Tetanus, HIV sau cu Infecții Dermatologice. Din acest motiv, este foarte important să vă alegeți meșterul cu precauție și să vă asigurați că toate instrumentele sunt sterilizate atunci când decideți să vă faceți un tatuaj!

Alte tatuaje populare din anul 2021

În acest an, printre cele mai populare tatuajele au fost cele pe tema fantasy, tema scandinavă, tema asiatică, tema mitologiei grecești și a celei egiptene, precum și tatuajele cu înclinație spre modernism. În trend au intrat și amprentele persoanelor dragi precum și cele ale animalelor de companie. A rămas populară tema călătoriilor, a libertății și a dragostei față de familie. Tatuajele cu simbolul coroanei, cu portretul personalităților biblice, al vedetelor, al animalelor de companie, tatuaje cu tematica florilor, a animalelor și a păsărilor tot s-au regăsit printre preferințele oamenilor în anul 2021. În schimb, tatuajele cu bufnițe, lupi și semnul infinitului deja nu mai sunt în vogă.

Puteți afla mai multe despre tatuajele tinerilor din Republica Moldova și semnificația acestora în acest articol.

În cazul în care ești curios să afli cum arată topul tatuajelor în acest an, îl poți vedea mai jos:
# tema Scandinaviei;
# realism încrucișat cu alte stiluri (aquarelle, etnico, grafico);
# tema fantasy;
# tema asiatică;;
# mitologia grecească
# mitologia egipteană;
# tatuajele cu înclinație premodernistă;
# tatuaje minimaliste (amprente, citate);
# tema călătoriilor;
# tema libertății.

Pentru a elabora acest material, am discutat cu șase saloane/tattoo artiști din Chișinău: lazaria_ink, vivagrancytattoo, mad.art.tattoo, tattoo_anastasya_wday, kliuchnikofftattoo, ciocanatattoosalon.

Dar tu ai un tatuaj? Care este semnificația acestuia?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente