Ultima oră! Procurorii au clasat procesul penal pe filmulețul în care Dumitru Robu numără bancnote de euro

„Circumstanţele pretins ilegale din imaginile video apărute în unele surse mass-media, cu implicarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare”. Acesta este verdictul dat de către procurori.

Foto: colaj

„La 03 ianuarie 2022, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor pentru examinarea acţiunilor pretins ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu, manifestate prin acţiuni coruptibile, ca urmare a imaginilor video difuzate în unele surse mass-media, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

Menționăm că, motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale, în privința Procurorului General interimar, Dumitru Robu, sunt determinate de faptul că, probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție.

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă în privința Procurorului General interimar, Dumitru Robu, poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal, în ordinea prevăzută de prevederile art.2991 din Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

În noiembrie 2021, pe adresa mai multor redacții a fost expediat un filmuleț în care apare Procurorul general interimar, Dumitru Robu, numărând mai multe bancnote de Euro. Cel care a expediat imaginile a preferat să rămână anonim, dar susține că ar fi vorba despre „bani luați drept mită de către Robu”. Nu se știe cine și când a filmat secvențele, dar Dumitru Robu a venit cu un comentariu, prin care afirmă că „se vrea intimidarea sa” și explică de unde erau banii.

Președinția Republicii Moldova, Delegația Uniunii Europene la Chișinău, Consiliul Superior al Procurorilor, precum și mai multe ambasade ale statelor UE acreditate la Chișinău, au fost sesizate în legătură cu presupusa tentativă de luare de mită a Procurorului General interimar, Robu Dumitru. Sesizarea a fost transmisă de către activistul civic Veaceslav Valico, fost candidat independent la funcția de deputat.

Ulterior, CSP a desemnat-o pe Ina Frunză-Bargan să examineze „pretinsele acțiuni ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu”, în contextul imaginilor apărute în spațiul public, unde acesta numără o sumă mare de bani.


Pub