Telegram „fură” o pagină de la Apple: Funcția din alternativa WhatsApp la care nu te așteptai

Telegram a făcut o ultimă actualizare majoră înainte de încheierea anului 2021. Printre noile funcții se numără textul ascuns, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Deci, dacă abia aștepți să discuți despre ce se întâmplă în Spider-Man: No Way Home înainte ca toată lumea din chat să-l vadă, poți selecta orice secțiune a textului și utiliza formatarea Spoiler. Aceasta va ascunde textul din chat, notificările și lista de chat. Când prietenii tăi sunt gata să citească ceea ce crezi despre film, ei pot atinge textul spoiler pentru a-l citi.

De asemenea, Telegram a introdus noi reacții în stil iMessage, conform Telegram. Astfel, poți atinge de două ori orice mesaj pentru a trimite o reacție „thumbs up”. Atingerea simplă îți va permite să selectezi alte emoji, cum ar fi un rânjet, un foc, o față șocată sau degetul mare în jos. De asemenea, poți modifica emoji-ul implicit de dublu-apăsare în setările de chat pe Android și în secțiunea Emoji din setările iOS.

În chaturile private, reacțiile sunt întotdeauna activate. Administratorii de grup pot decide dacă le pornesc și din ce reacții pot alege ceilalți membri.

Mai mult, Telegram are acum o opțiune utilă de traducere. Prin secțiunea Limbă din Setări, poți activa traducerea, care adaugă un buton Traducere în meniu. Poți elimina limbile pe care le înțelegi, iar butonul Traducere nu va fi disponibil pentru mesajele pe care le primești în acele limbi. Traducerea este disponibilă pe toate dispozitivele Android, dar utilizatorii de iPhone și iPad vor trebui să ruleze iOS 15 sau o versiune ulterioară. Numărul de limbi acceptate de Telegram depinde de sistemul tău de operare.

În plus, utilizatorii pot genera coduri QR pentru oricine are un nume de utilizator public, precum și boți, grupuri și canale. Poți atinge pictograma codului QR de lângă numele de utilizator și poți selecta culorile și modelul, înainte de a le distribui în altă parte. Poți găsi propriul cod QR în Setări.

Echipa Telegram a reproiectat meniurile contextuale pe macOS cu noi sugestii de scurtătură și pictograme animate. Aplicația va afișa un efect de ecran complet în chat-urile unu-la-unu atunci când trimiți anumite emoji.

La începutul acestui an, Telegram a adăugat apeluri video de grup și alte funcții, inclusiv o modalitate de a-i împiedica pe alții din chaturile de grup să nu facă capturi de ecran și să salveze conținut media partajat, precum și stream-uri live cu spectatori nelimitați.

Cu toate acestea, rapoartele sugerează că a existat o creștere semnificativă a nivelului activității infracționale cibernetice care are loc în aplicația de mesagerie criptată.


Pub