Un însoțitor de zbor a lucrat timp de 23 de ani la o companie aeriană folosind o identitate furată. Cum a ieșit totul la iveală

Un însoțitor de bord a furat identitatea unui copil american mort și a folosit numele fals pentru a lucra la compania aerianî United Airlines timp de 23 de ani, relatează Business Insider, citat de digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Într-o plângere depusă la un tribunal din Texas, anchetatorii Serviciului de Securitate Diplomatică (DSS) l-au acuzat pe cetățeanul brazilian Ricardo Cesar Guedes că a furat identitatea lui William Ericson Ladd, născut în SUA. Potrivit plângerii, Guedes s-a dat drept Eric Ladd și a folosit identitatea furată pentru a lucra ilegal pentru United Airlines.

Ladd s-a născut în 1974 și a murit într-un accident rutier în 1979 în statul Washington, cu doar o lună înainte de a împlini 5 ani. Mama lui Ladd, Debra Lynn Hays, a confirmat nașterea și decesul băiatului.

Anchetatorii susțin că Guedes s-a născut în Sao Paulo, Brazilia, în 1972, dar și-a asumat identitatea lui Ladd în 1998, când a solicitat un pașaport american folosind numele lui Ladd. De atunci, Guedes și-a reînnoit pașaportul de șase ori până în decembrie 2020, când Departamentul de Stat a pus cererii un semnal de alarmă pentru „diverși indicatori de fraudă”.

În cazul lui Guedes a fost deschisă o anchetă, iar agenții au reușit să-i descopere identitatea în Brazilia, cu ajutorul amprentelor pe care le-a depus pentru cartea de identitate braziliană în anii 1990, potrivit plângerii. Documentele instanței dezvăluie că personalul tehnic de la Serviciul Vamal și Protecția Frontierei a comparat acele amprente cu setul pe care Guedes l-a prezentat pentru verificarea antecedentelor pentru angajarea la United și a confirmat că se potrivesc.

United Airlines a precizat pentru Insider că Guedes nu mai este angjat al companiei.

„United are un proces de verificare amănunțit pentru noii angajați, care respectă cerințele legale federale”, a precizat compania.

Potrivit plângerii, Guedes a fost acuzat că a furnizat o declarație falsă într-o cerere de pașaport, a uzurpat identitatea unui cetățean american și a intrat într-o zonă securizată a aeroportului sub pretexte false.


Pub