image
Sursa foto: justice.gov.md

Comisia Europeană a aprobat un nou program de susținere bugetară în valoare de 150 de milioane de euro pentru RM

În urma unei solicitări a Republicii Moldova, Comisia Europeană a adoptat astăzi o propunere pentru o nouă operațiune de asistență macrofinanciară (AMF) de până la 150 de milioane de euro, din care până la 30 de milioane de euro ar urma să fie furnizate sub formă de granturi și până la la 120 de milioane de euro în împrumuturi pe termen mediu în condiții de finanțare favorabile.

„Comisia Europeană continuă să fie alături de poporul Moldovei în aceste vremuri deosebit de dificile. Alături de noul program al FMI, această nouă Asistență Macro-Financiară propusă ar oferi atât granturi, cât și împrumuturi la rate favorabile pentru a sprijini economia Republicii Moldova în următorii doi ani. Ca întotdeauna, această finanțare ar fi condiționată de îndeplinirea angajamentelor de politică menite să abordeze unele dintre cele mai presante probleme care afectează dezvoltarea economică a Republicii Moldova”, este declarația Comisarului pentru Economie, Paolo Gentiloni, prezentată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Noul suport bugetar este bazat pe cele două operațiuni anterioare prin care UE a plătit un total de 160 de milioane de euro Moldovei din 2017.

Noutăţile partenerilor

comentarii: