iPhone 14 nu va avea breton

04 Ian. 2022, 09:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Ian. 2022, 09:33 // Actual //  Lupu Eduard

După 5 ani de iPhone-uri cu breton, Apple va renunţa, în sfârşit, la bucata neagră care găzduia sistemul Face ID pentru a face mai mult loc ecranului de pe iPhone-urile de anul acesta.

2022 va fi anul în care Apple va renunţa la bretonul iPhone-urilor, scrie Bloomberg care, astfel, dă şi mai multă greutate zvonurilor, care, într-o formă sau alta, circulă încă de anul trecut.

Cei de la Bloomberg sunt siguri că iPhone 14 (sau cum se va numi modelul de iPhone ce va fi lansat în toamna acestui an) va fi scutit de breton. În locul acestuia, Apple va folosi o cameră frontală montată într-o perforaţie din partea de sus a ecranului, scrie news.ro.

Deşi, tehnic, Apple face această mutare la mulţi ani după producătorii de smartphone-uri cu Android, compania americană are o scuză cât se poate de bună. Spre deosebire de smartphone-urile cu Android, iPhone foloseşte, din 2017 încoace, sistemul Face ID pentru autentificarea utilizatorului.

Componenta Face ID, care cartografiază 3D faţa utilizatorului pentru a se asigura că este acesta, ocupă un spaţiu destul de mare din ecran. Acesta este şi motivul pentru care Apple a fost nevoită să-şi doteze telefoanele cu breton – pentru a acomoda sistemul Face ID.

Dacă informaţia Bloomberg se confirmă şi Apple va înlocui, într-adevăr, bretonul cu o perforaţie în ecran, care va găzdui doar camera frontală, înseamnă că gigantul american a găsit o modalitate de a ascunde sistemul Face ID sub ecran.

Dacă Apple păstrează programul de lansări din anii anteriori, iPhone 14 va fi prezentat oficial în septembrie.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău