image
Sursa foto: depositphotos.com

Percheziții la Sadova: Containere de metal furate de la CFM, găsite pe terenul unei companii a fratelui lui Igor Dodon

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău, Oficiul Centru, în comun cu angajații Inspectoratului General de Poliție, au descins astăzi cu percheziții la Sadova, raionul Călărași.

Perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, a precizat procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Mai exact, este vorba despre sustragerea a două containere de metal de pe teritoriul întreprinderii Calea Ferată.

Potrivit surselor Jurnal TV, cele două containere se află pe un teren al companiei „Agrofactory” SRL, al cărei fondator ar fi fratele lui Igor Dodon, Alexandru Dodon.

Alexandru Dodon figurează oficial ca unic fondator al firmei „Agrofactory” SRL, având activități declarate în agricultură. SRL-ul este înregistrat la Sadova, localitatea de baștină a fraților Dodon, și are un capital social de 10 mii de lei. Compania este administrată de Andrei Bîrcă.

În 2016, an în care fratele său devenea președinte, oficial, familia Alexandru și Ecaterina Dodon raporta un venit cumulat de numai 120 de mii de lei, bani obținuți de cei doi soți doar din salarii. Din 2019, Alexandru Dodon ar deține și o cotă-parte de 15% dintr-o companie înregistrată la Moscova. Unul dintre proprietarii acesta este Igor Chaika, fiul milionar al controversatului ex-procuror general al Rusiei, Iurii Chaika.

Noutăţile partenerilor

comentarii: