Președintele s-a schimbat, iar clădirea tot nu a fost dată în exploatare. Maia Sandu spune că mai sunt necesari 200 de mii de lei

Clădirea Președinției continuă să fie utilizată, fără a fi dată în exploatare. Șefa statului, Maia Sandu, spune că a solicitat resurse de la Guvern pentru a putea angaja o companie care să corecteze deficiențele sistemului, mai exact fiind vorba despre lipsa unui sistem antiincendiu.

Foto: UNIMEDIA

„Am solicitat de la Guvern resurse pentru anul care vine, să putem angaja o companie care să corecteze toate deficiențele sistemului și respectiv clădirea să poată să fie dată în exploatare. Sistemul antiincendiu și sunt și probleme cu sistemul de ventilație, dar cele mai stringente probleme țin de sistemul antiincendiu.

Din câte îmi amintesc eu, dar trebuie de verificat colegii care se ocupă de acest lucru, este vorba de 200 mii lei” a spus Sandu.

Lucrările de reconstrucție ale clădirii Președinției în valoare de 8,9 milioane de euro, bani alocați de Guvernul Turc, s-au încheiat în 2019, actele de predare-primire au fost semnate la sfârșitul lunii iulie, anul curent, însă clădirea nu a fost dată în exploatare oficial.

Raportul auditului rapoartelor financiare ale Aparatului Președintelui Republicii Moldova încheiate la 31 decembrie 2018, a scos la iveală mai multe încălcări, dar și faptul că lucrările de reconstrucție executate, în valoare totală de 8964,3 mii euro, care includ și lucrări suplimentare de 1784,3 mii euro au fost reflectate în actele de primire-predare fără indicarea tipului lucrărilor, unităților cantitative și a prețurilor pe unitate de măsură.

Două clădiri de stat, Parlamentul și Președinția, au fost devastate în timpul protestelor din 7 aprilie 2009, renovarea lor fiind programată încă din anul 2006.


Pub