Ceban, către „șefuleții cu case particulare, care nu au dat cu lopata”: Îmi imaginez cum la sat, așteaptă toți primarul să le curețe zăpada

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, îndeamnă agenții economici, dar și proprietarii caselor particulare din capitală, să-și facă singuri ordine în fața gospodăriilor și să nu aștepte serviciile municipale. „Vreau să îmi imaginez cum într-o localitate, la sat, în fața caselor părinților noștri, nu iese nimeni și așteaptă să vină primarul să curețe zăpada. Iar între timp, scrie pe Facebook cât îi este de greu”, a declarat Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Foto: UNIMEDIA

„Zăpada se topește, să fie făcută ordine pe străzile Chișinăului, preturile, regiile, la fel șantierele și în fața clădirilor, încăperilor agenților economici și în fața gospodăriilor cu case particulare, fiecare, vă rugăm foaret mult, își face ordine, începând de la curățatul omătului, dar și multe altele. Dacă nu, atunci agenții constatatori să pună amenzi, pentru că, pe această zăpadă, foarte mulți agenți economici au așteptat municipalitatea exclusiv să facă curat, dar și alți șefuleți cu case particulare nu au dat cu lopata și la fel au așteptat să vină Primăria mun. Chișinău să le strângă”, a declarat Ion Ceban.

„Vreau să îmi imaginez cum într-o localitate, la sat, în fața caselor părinților noștri, nu iese nimeni și așteaptă să vină primarul să curețe zăpada. Iar între timp, scrie pe Facebook cât îi este de greu. Să fie clar pentru toată lumea, în situația când ninge abundent, continuu, prioritate să fie curățarea străzilor, trotuarelor, acceselor către spitale, instituții educaționale, către suburbii, iar după asta parcuri și restul”, a mai adăugat edilul.

„Chiar dacă a nins încontinuu și s-a lucrat fără oprire, nu am avut situații cu grave consecințe, s-a reacționat prompt în fiecare situație. Rog în continuare regiile să intervină pe străzi și când va fi posibilitate, să fie străzile spălate, să nu fie făcute economii pe sănătatea oamenilor. Dacă condițiile meteo sunt nefavorabile, să se intervină imediat și cu mult mai devreme de la intrarea în vigoare a celor prognozate”, a punctat Ceban.



Săptămâna trecută, un locuitor din capitală s-a arătat revoltat de modul în care muncesc serviciile municipale. Mai exact, acesta s-a referit la curățirea drumurilor de zăpadă, care s-ar face pentru autorități și mai puțin pentru oameni. Într-un video publicat pe internet, acesta povestește că responsabilii au curățat zona în care locuiește doar pe porțiunea care duce la poarta prim-ministrei, Natalia Gavrilița. Edilul capitalei, Ion Ceban, a solicitat să se afle cine a curățat drumul până la poarta prim-ministrei.

În aceeași zi, Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a venit cu o reacție la imaginile apărute online, publicate de un locuitor din Chișinău, revoltat că drumul a fost curățat doar până la poarta șefei Guvernului.


Pub